Az EU LEC és NA LCS legjobbjai pozíciónként - Két legendás játékos elképesztő szezont fut

Két lövész uralja a top LoL ligákat, de nem csak róluk szól a 2019-es Summer Split.

Félidejéhez érkezett az NA LCS 2019-es nyári szezonja, párhuzamosan a LEC mérkőzései is zajlanak, igaz két mérkőzésnappal kevesebbnél járnak az európai játékosok. Összegyűjtöttük, hogy pozíciónként kik a legjobbak KDA alapján jelenleg a két topligában!

LEC Top - Bwipo és Wunder

A két fantasztikus játékos fej-fej mellett vezeti a legjobb toposok tabelláját. Jelenleg egy orrhosszal előzi csak meg Wunder Bwipot, de ez akár már a következő meccs után megfordulhat. Amíg Wunder Neekot, Yorickot és Ireliat részesíti előnyben, Bwipo inkább Gnart, Sylast és Renektont hozza be a meccsekbe. Mindkét játékos nagyon meggyőző teljesítményt nyújt eddig, nem véletlen van kettőjüknek együtt 11 győzelme és mindössze 1 veresége. Vizicsacsi csak hátulról a harmadik a KDA alapján, de a Splyce-nak nem is kell több a magyar profitól, egyedüliként állnak a virtuális dobogó harmadik fokán.

Wunder KDA: 4

Bwipo KDA: 3,93

(Vizicsacsi KDA: 2,35)

LEC Jungle - Xerxe

Kisebb meglepetésre nem Broxah, vagy Jankos nevét olvashatjuk az első helyen, hanem Vizicsacsi egykori és jelenlegi csapattársáét. Xerxe elképesztően nagy meccseket játszik és többször is szinte egyedül carryzte csapatát a győzelemig. Elise-szel, Sejuanival és Rek'sai-jal látjuk legtöbbször a bolgár játékost. Nem véletlen ezek a választások, ugyanis mindhárom hős a Top Tier jungle-esek közé tartozik.

Xerxe KDA: 6

Trick KDA: 5,31

Broxah KDA: 5

Jankos KDA: 4,94

LEC Mid - Nemesis és Larssen

A két 19 éves mides letette a névjegyét a LEC-en, pedig mindkettőjüknek nehéz dolga volt. Nemesist Caps helyére hozta a Fnatic és tudjuk, hogy szinte lehetetlen pótolni az egykori MVP-t. Larssen a sereghajtó Rogue-ot próbálja elmozdítani az utolsó helyekről és egyelőre úgy tűnik, hogy ez sikerül is neki. Nagyszerűen játszanak mindketten, legyen az egy Attack Speedes Twisted Fate, vagy egy Azir.

Nemesis KDA: 6,9

Larssen KDA: 6,8

(Caps KDA: 3,58)

LEC AD Carry - Rekkles

"Európa Királya" hű maradt a nevéhez és brutális KDA-val vezeti az összesített listát. Jelenleg Rekkles MVP formában játszik, amire szüksége is van a Fnaticnek, ha meg szeretnék ismételni a tavalyi VB-s szereplésüket. A G2 ellen behozta a Karmát Rekkles, amivel egyedüliként hasít az ADC-k között és minden jel arra mutat, hogy a jövőben is találkozhatunk majd ezzel a pickkel Rekklesnél.

Rekkles KDA: 11,6

LEC Support - IgNar

Kicsit elfeledett pozíció még mindig a támogató, de IgNar maximálisan hozza azt, amit elvár tőle a Schalke 04. Upsetet segíti, ahogy tudja és nem rajta múlik, hogy "csak" 3-3-mal áll jelenleg a csapata. Yuumival, Braummal és Threshsel keseríti meg legtöbbször az ellenfelei életét, miközben KDA alapján Rekkleshez hasonlóan egyértelműen kiemelkedik a vetélytársai közül.

IgNar KDA: 10,14

Európa után irány a tengerentúl, a következő oldalon az NA LCS legjobbjaival találkozhattok!

NA LCS Top - Impact

A Team Liquid belelendült a kezdeti bukdácsolás után és ismét minden esélyük megvan arra, hogy elsőként zárják a szezont. Impact KDA-ja a legjobb az LCS-ben azok között, akik legalább 2 meccset játszottak (Lourlonak 5,33-as, de csak 1 meccsen játszott), de Licorice több területen is jobb számokat hoz nála. Ettől függetlenül sokat köszönhet a TL a Kennen ultiknak, amikkel Impact megérkezik egy csapatharcba, ha továbbra is hozza ezt a formát, akkor nem foroghat veszélyben a TL alapszakasz győzelme.

Impact KDA: 5,31

Licorice KDA: 4,22

NA LCS Jungle - Xmithie

Ismét egy TL játékos, aki szintén nagy szezont fut. Xmithie Olafja, Skarnerje és Trundle-je többször is megkeserítette már az ellenfelek életét, de nem szabad most kiengednie, ha szeretné megtartani az első helyét a jungle-erek között. Grig, Wiggily és Meteos is elég jó számokat produkál meccsről meccsre, előbbi eddig 4-0-ban van, ha ő volt a TSM erdésze.

Xmithie KDA: 4,81

Grig KDA: 4,63

Wiggily KDA: 4,5

Meteos KDA: 4,25

NA LCS Mid - Bjergsen

Ki más lenne a legjobb mides, mint Bjergsen? Nem tudjuk, hogy a szakállában van-e az ereje a dán játékosnak, de egyelőre nagyon meggyőző, amit a középső ösvényen művel hétről hétre. Azirral, Zileannal és TF-fel játszik a legtöbbször, amik tipikusan az ő pickjeinek számítanak. A TSM nagy harcban van a második helyért, ha Bjergsen folytatja ezt a jó szériát simán odaérhetnek a második helyre a TL mögé, megelőzni Impactéket nem lesz egyszerű, de még akár ez is összejöhet az egyik legnagyobb múltú LoL csapatnak.

NA LCS AD Carry - Doublelift

Csapatként játszik nagyszerűen a TL, de Doublelift így is kiemelkedik a játékosok közül. Rekkleshez hasonlóan az NA LCS-ben is lövészhez került a legjobb KDA és abban sincs meglepő, hogy DoubleLift ismét nagyszerűen játszik. Legyen az Xayah, Varus, vagy Caitlyn, magabiztosan farmolja a gyilkosságokat és a minionokat DL, nagy esélye van a Summer Split MVP címre.

Doublelift KDA: 7,9

NA LCS Support - CoreJJ

A támogatói poszton is Liquides játékost találunk. CoreJJ csendben segíti csapatát, és főleg Doubleliftet a győzelmekhez. Hatalmas rutinnal rendelkezik a koreai játékos, aki 2017-ben már egyszer elhódította a világbajnoki trófeát csapatával, az SSG-vel, idén nagy esélye van a Team Liquiddel valami hasonlóra, de ezen még sokat kell dolgozniuk. Jelenleg az NA LCS-ben nem igazán van más csapat a TL-en kívül, hiába szerepel jól az OpTic, a C9, a CLG és a TSM, valószínű egy Bo5-ben mind a négyen elvéreznének a Liquiddel szemben.

CoreJJ KDA: 5,79

Szerintetek hasonló nevekkel találkozhatunk a lista élén az alapszakasz végén is?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!