Intel processzorok és NVIDIA videokártyák uralják a gamer piacot!

Intel processzorok és NVIDIA videokártyák uralják a gamer piacot!

Ezúttal is megosztotta a Steam, hogy milyen procikkal és videokártyákkal játszanak a felhaszálóik!

A Steam statisztikáiból érdemes kiindulni, mivel a világ legnépszerűbb online videojátékáruháza többek között a legnépszerűbb launchert is magában foglalja. Ha valaki szeretne elindítani manapság egy eredeti forrásból származó játékot, akkor az esetek elsöprő többségében a Steamet indítja el először. Nézzük is meg, hogy a legfrissebb statisztikák alapján milyen processzorok és videokártyák duruzsolnak a számítógépeinkben!

Processzorok

Nem változott érdemben a processzorok összesített megoszlása, ugyanis az AMD csak nagyon lassan képes ledolgozni a hatalmas hátrányát az Intellel szemben. Várhatóan a legújabb Zen 2-es Ryzenek majd javíthatnak a számaikon, de ebbe az Intelnek is lesz még beleszólása. Új processzorokat nem, de jelentősebb árcsökkentéseket mindenképp várhatunk a gamerek világban szinte egyeduralkodó gyártótól.

Az AMD-k és az Intelek között is törnek előre a 3,3 Ghz és 3,69 Ghz közötti alapórajelen pörgő procik. A gamerek folyamatosan fejlesztik a gépeiket, amiknek meg kell birkózniuk a legújabb játékokkal is. Mivel már viszonylag olcsón lehet 4-nél több magos és igen gyors CPU-kat kapni, ezért még jobban eltolódhat a piac a 3,3 Ghz feletti sávba.

Videokártyák

A valódi versenyre még nagyon sokáig várnunk kell, ugyanis az NVIDIA nem tud hibázni, ha a gamerek igényeit kell kiszolgálnia. A GTX sorozat középkategóriás kártyái mellett megérkeztek a legújabb GTX 1660 és 1660 Ti GPU-k is, amik tovább növelhetik az NVIDIA dominanciáját. Hiába számítanak jó vételnek az RX 570, 580 és 590 kártyák is, az AMD egyelőre még nem képes ezeket eladni nagy tételben a gamereknek. 

A tíz legnépszerűbb videokártya között csak NVIDIA-sat találunk, a 11. helyen szerepel az első AMD, az RX 580. Az 1050 és az 1050 Ti lépett előre a legtöbbet, valószínű a "gamer" laptopok egyre nagyobb térnyerése miatt, mivel a 250 000 forint körüli kategóriában ezek a kártyák hódítanak. A GTX 1060 egyelőre nem lehet lenyomni, de a GTX 1660 és 1660 Ti-nak simán van esélye odaérni a dobogós helyekre, mivel ár/érték arányban jelenleg talán a legjobb NVIDIA-s vételnek számítanak a piacon. Az RTX SUPER kártyák hamarosan érkeznek, ahogy a Radeon RX 5700-as széria is napokon belül megjelenik világszerte, érdemes lesz figyelemmel követni, hogy a csúcskategóriás újdonságok ki tudják-e szorítani az 1080 Ti-t és az 1070-et a legnépszerűbbek közül.

Ti milyen kombóval pörgetitek a játékokat?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!