A Tekkz elleni revans élete első Major győzelmét hozta a feltörekvő játékosnak!

A FIFA19 Global Series az egyik utolsó nagy selejtezőjén, az Xbox Playoffon letaszították a brit szupersztárt a trónról, de az augusztusi világbajnokságon ott lesz ennek ellenére.

A Rebel FC játékosa, Tom "Stokes" Stokes nem csak a 17 éves világelső ellenfelétDonovan "F2TeKkz" Hunt-ot döbbentette meg, hanem az egész FIFA közösséget. Egyrészt mert pazar játékkal bejutott a Global Series Xbox rájátszásának döntőjébe, másrészt mert 5:3-as összesítéssel meg is nyerte azt a fiatalember ellen. Tekkz már a verseny előtt biztosította részvételét az eWorld Cup augusztusi fináléjában, miután a szezonban rekord mennyiségű kvalifikációs pontot szerzett (12.185 -> verseny után 13.265). Stokes viszont a ranglista 15. helyéről egyenesen az 5. helyére repült ezzel a csodás menetelésével.

"Egyszerűen éreztem, hogy ebben az évben lesz egy szuper tornám, viszont egészen idáig ez nem akart összejönni. Úgy tűnik a legfontosabb pillanatok egyikénél azonban mégis meg tudtam csinálni és ez fantasztikus érzés. Ha a legjobbat tudod legyőzni az utolsó mérkőzésen, alighanem az adja a legnagyobb löketet mentálisan." - mondta Stokes a döntő után.

Az első mérkőzésen 1:1-es végeredmény született Stokes és Tekkz között. A visszavágó szintén jól indult Stokes számára, gyors vezetést szerzett, viszont az öröm nem tartott sokáig Tekkz ugyanis egyenlíteni tudott. A félidő vége előtt Stokes újra magához ragadta a vezetést, Neymarral mutatott be csodálatos cselt és lőtt gólt 3 ember közül 15 méterről, középről. A 17 éves világelső ellen azonban nem ilyen könnyű győzni, újra egalizálni tudott a második játékrész elején. Stokes viszont nagyon elszántan küzdött, és előbb Mbappéval tört be jobb oldalról az ötös felé a tizenhatoson belülre és egy szóló végén a hosszúba lőtt, majd a 88. percben egy ellentámadás végén tört kapura ziccerben, amit Neymarnak lepasszolva bombázott az üres kapuba. Ezzel a diadallal nem csak első nagy tornáját nyerte meg Stokes, de az áprilisi FUT Champions Cup-on elszenvedett 5:2-es vereségért is visszavágott.

Stokes 1:1 Tekkz
Tekkz 2:4 Stokes

A nagy meglepetések közé sorolhatjuk még a hétvégén NRaseck győzelmét Msdossary felett, szenzációs játékkal gyűrte le ugyanis a címvédőt a német e-sportoló. Az egyetlen drámai pillanat pedig Vini és Ébinho nevéhez fűződik. Utóbbi már a legjobb 32 között búcsúzott, Vini azonban - akinek a döntőbe jutással összejött volt az eWorld Cup kvalifikáció - az elődöntőig menetelt. Ott Stokes ellen lépett pályára és 4:3-ra kikapott, úgy, hogy az utolsó percben ziccert rontott. Egy gólon múlt tehát a hosszabbítás és az esély győzelemre. A kiesésével a brazil Ébinho örülhetett az augusztusi vb részvételnek.

Az EA Sports kigyűjtötte vasárnap 5 legszebb jelenetét is:

A 16 Xbox résztvevő az augusztusi Global Series fináléjában:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!