A belgák pórul jártak a FIFA20 előrendelésével is!

A belgák pórul jártak a FIFA20 előrendelésével is!

A FIFA pontok betiltása után Belgiumban a speciális kiadásokat sem lehet előrendelni a következő epizódnál.

Az év elején már beszámoltunk róla, hogy az EA Sportsra nagyon rászállt a belga kormány. Az akkor hozott határozat alapján szerencsejátéknak minősítették a pakkokat és felszólították az EA-t, hogy változtasson ezen a rendszeren. Mivel a kiadó erre nem volt hajlandó, ezért inkább abbahagyták Belgiumban a FIFA pontok árusítását. Január 31-e óta tehát az ott élő játékosok nem tudnak ilyen valutát vásárolni, emiatt pedig nem tudnak további csomagokat és ezen keresztül kártyát sem szerezni.

Persze in-game lehet gyűjteni még pontokat, de azért valljuk be ez egy jóval hosszadalmasabb és időigényesebb folyamat, mintsem elővenni a bankkártyát és bevásárolni. Mivel a csomagokat a loot box kategóriájába sorolták és ez ott illegális, ezért ilyen módon már nem képesek a belga játékosok fejleszteni a csapatukat.

Ezen kívül van még egy rossz hír számukra, hiszen náluk a FIFA20-nak csak a Standard verziója érhető el. Nem tudják megrendelni sem a Champions, sem pedig az Ultimate editiont. Nagyon úgy néz ki, hogy az EA Sports teljesen feladta Belgiumot és nem akar harcolni a vezetéssel, pusztán megszünteti az összes olyan lehetőséget, amivel az ott élő játékosok csomaghoz juthatnak pénzért cserébe. Viszont a legfurcsább az egészben, hogy a Standard edition kapcsán előrendelés esetén szintén jár 3 Rare Gold pakli, de emiatt egyelőre nem szólta meg a belga kormány a kiadót.

Egy szó, mint száz, a játékot még lehet kapni, de csak a legalapabb verziót, másra nem költhetnek az ott élő rajongók.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!