1176 napja tartó átkot tört meg tegnap a CLG

1176 napja tartó átkot tört meg tegnap a CLG

A CLG végre megtörte a láncot és megverte a TSM csapatát, legyőzték az átkot.

Amióta létezik LCS, azóta a Counter Logic Gaming és a Team Solomid is megvan. Ez a két csapat az, akik az évek során mindig meg tudta őrizni a helyét az amerikai sorozatban. A TSM persze jobb eredményeket tud felmutatni, de azért a CLG-nek sem kell túlságosan szégyenkeznie a múltjával kapcsolatban. Ami egyébként az elején verseny volt, az évek során barátsággá vált. A két csapat tulajdonosa (TSM Reginald és CLG HotshotGG) a versengést azután se zárták le, hogy felhagytak a profi karrierjükkel. Ennek persze mi örülhettünk a legjobban, hiszen nem egy klasszikus fogadást láttunk, ami után Hotshot-nak általában be kellett vállalnia valami hatalmas agyamentséget, hiszen a CLG nem igazán tudta megszorongatni a TSM gárdáját. Pontosan 1176 nap telt el azóta, hogy nem Bjergsenék távoztak győztesen. De tegnap ez a széria véget ért, lássuk mi is történt pontosan. Előre kell bocsájtanom, hogy megrögzött TSM rajongó vagyok és maradok is, míg a csapat létezik, szóval lehet pár helyen kicsit részrehajló leszek, de megpróbálom ezt kiküszöbölni.

Az örök klasszikus

Mindig élvezetes egy CLS vs. TSM rangadót nézni. Az szinte biztos, hogy a csapat tulajdonosok ezer éve tartó rivalizációja bőven érezhető a játékosokon is és a rajongók is extra erőket mozgatnak meg szurkolás közben. Viszont a mostani esetben nem mondhatnám azt, hogy szoros lett volna a mérkőzés. A Gragas+Yasuo bot kombója alapból nem tűnik olyan rossznak, a két karakter összejátszásából nagyszerű dolgokat lehetett volna összehozni. De mondjuk ehhez az kell, hogy ne nagyon hibázzon az ember. Márpedig Akaadian első gank kísérlete, amiből végül egy 8. perces dive lett, nem pont úgy sikerült, ahogy azt eltervezték. Stixxay felvette a Táncoló Fekete Lakkcipőket és Biofrost segítségével körbefutotta a teljes TSM támadóegységet. Az elején még jól ment az aggro zsonglőrködés, de Zven túlvállalta magát és a teleporttal érkező POE segítségével, a CLG lövésze húzta be az első gyilkosságot. Erre csak egy kis extra hab volt a tortán, hogy Ruin és az ő Aatrox-ja is megérkezett és ezzel Akaadian-t is le tudták vadászni. Innen pedig jött a lejtő, a TSM a pálya minden szegletében próbált elhozni némi eredményt, de valahogy mindig ők jöttek ki rosszul a dolgokból és a CLG előnye folyamatosan nőtt. Amikor pedig a Gragas és Jarvan kombó elkapta miden a Sivirt, akkor volt egy olyan pillanat, hogy a TSM visszahozhatta volna a meccset, főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy POE teleportja nem sikerült túl jól és Bjergsen őt is elkapta. De ez csak egy pici levegővétel volt, innen a CLG mindent büntetett. Wiggly és Slyas gyakorlatilag 2vs1 szituációkat hozott, Bjergsenék hiába hoztak el egy Sárkányt, ha utána gyakorlatilag levadászták őket. A folyamatos hátrány pedig meghozta a gyümölcsét, HotshotGG csapat behúzta a Baront, ami után pár perccel már a TSM bázisa is romokban hevert.

Valami nincs rendben

Először is hatalmas gratulációt érdemel a CLG csapata. Iszonyatosan jól játszanak a nyári szezonban. Stixxay talán soha nem volt ilyen jó, pedig előtte is csodákat művelt. A mellette játszó Biofrost pedig nagyon rá van hangolódva a lövészre, jó duót alkotnak ők ketten. Wiggily számomra eddig a szezon meglepetése és persze Power of Evilről eddig is tudtuk, hogy nagyszerű játékos. Azonban a meccs után azt kell, hogy mondjam, nem a CLG nyerte meg a meccset, sokkal inkább a TSM veszítette el. Most lehet egy nem túl népszerű vélemény jön, de szerintem Zven és Akaadian nincs egy szinten a csapat többi tagjával és itt most nem csak erről az egy meccsről van szó, az egész szezonban ők azok, akik miatt a nehéz összecsapások elmennek. Pedig az európai lövész karrierje olyan magasról indult, hogy azt el sem mondhatom, hittem abban, hogy egy nap az olyanokkal is felveheti a versenyt, mint Uzi. De most nagyon úgy néz ki, hogy már nem lesz jobb és mintha a kezdeti tűz is kihalt volna belőle. Akaadian pedig még relatíve kezdő, és nem igazán találja magát a legnagyobbak között. Persze ez saját vélemény, lehet sokan mást látnak. Mondjuk elő lehetne venni Bjergsent is, aki most a csapat talán egyetlen irányítója és bizony az utóbbi időben volt pár megkérdőjelezhető döntése. Ettől függetlenül szerintem még mindig ő a legjobb mides a tengerentúli ligában, ez nem változott.

Lényeg a lényeg, a CLG csapata és HotshotGG, hosszú idő után először diadalmaskodott Reginald és a TSM gárdája fölött. Dehát tudjuk, egy király sem uralkodik örökké!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!