Gódor Donát győzelmével ért véget a Restart Fesztivál FIFA19 bajnoksága

Gódor Donát győzelmével ért véget a Restart Fesztivál FIFA19 bajnoksága

Vasárnap rendezték Zalaegerszegen a Restart Festival FIFA19 bajnokságot.

A FIFA19 eWorld Cup mellett a hétvégén Zalaegerszegen is rendeztek FIFA19 versenyt. A szombati napon az előre regisztrált versenyzők néztek szembe egymással, akik közül a legjobb négy továbbjutott a vasárnapi megmérettetésre, ahol már négy meghívott e-sportoló is csatlakozott a küzdelmekhez. A szombati napról Rácz Viktor Máté, Gulyás István, Kővári Alex és Molnár Bence kvalifikálta magát a következő napra. 

Vasárnap a 8 játékost kettő csoportba osztották: a négy szombatról bejutott játékos került az "A" jelű kvartettbe, míg a négy meghívott játékos a "B" csoportban küzdött meg egymással. Az "A" csoport egyből egy kiegyenlített összecsapással kezdődött, ugyanis Rácz Viktor és Gulyás István egy 1-1-es döntetlennel nyitották a napot. Rácz Viktor ezt követően egyszer sem kapott ki, így összesen 7 pontot gyűjtött, ami elég volt számára ahhoz, hogy csoportelsőként továbbjusson a rájátszásba. A második helyért Gulyás István és Kővári Alex vívott gigászi csatát, viszont kettejük párharcában végül Kővári Alex tudott győzedelmeskedni, ezzel a második helyet megcsípve ő is biztosította helyét a rájátszásban. 

A "B" jelű csoportban Gódor Donát (DVSC), Simon Trisztán (TFSE), Majorosi Krisztián (MTK), valamint Csete Patrik (Honvédnégyese közül került ki a két továbbjutó. Donát magabiztos 4-1-es győzelemmel kezdte menetelését, ezt követően viszont Majorosi ellen csak döntetlent tudott összehozni. Csete Patrik is egy döntetlennel nyitott, viszont Simon Trisztánt sikerült lenyomnia egy 2-0-ás győzelemmel. A csoportban Csete, Majorosi és Gódor nem bírtak egymással, mindhármuk 1-1-es döntetlent játszott egymás ellen, viszont Simon Trisztánt mindenki megtudta verni, így az első három helyezettnek egyaránt öt pontja volt. A gólkülönbség döntött, a legtöbb gólt Gódor Donát rúgta, így ő lett a csoportelső, a második hely sorsáról mindössze egy találat döntött, ezzel pedig Majorosi Krisztián tudott továbblépni. 

A rájátszásban Rácz Viktor - Majorosi Krisztián és Kővári Alex - Gódor Donát elődöntőket láthattunk. Az elődöntőket már oda-visszavágós formátumban rendezték. Az első mérkőzésen Majorosi 5-1-re letudta győzni Rácz Viktort, aki a visszavágó elején egy erős kezdésnek köszönhetően megszerezte a vezetést, viszont Majorosi összekapta magát és ezek után a visszavágó 2-2-es végeredménnyel ért véget, ezzel pedig Majorosi Krisztián jutott be először a nagydöntőbe 7-3-as összesítéssel. Az elődöntő másik mérkőzésén Gódor Donát nagyszerű játékkal az odavágón és a visszavágón is egyaránt 4-1-es győzelmet aratott, ezzel pedig 8-2-es összesítéssel jutott be a döntőbe. A döntő első mérkőzése elég izgalmasra sikeredett, ugyanis a játék nagy részében Gódor Donátnál volt az előny, viszont a 89. percben megszerezte az egyenlítő találatát Majorosi. A középkezdés után egy nagyszerű meglátást követően óriási labdát adott Gódor Donát, majd Griezmannal egy-az-egyben nem hibázott és visszaszerezte a vezetést a 92. percben. Ezzel 2-1-es állással érkeztek meg a visszavágó mérkőzésre. Ezen a mérkőzésen is Donát szerezte meg előbb a vezetést, viszont Majorosi szintén csak a 85. percben tudott erre válaszolni, így nagyon kevés ideje maradt arra, hogy az egygólos hátrányát ledolgozza. Ez nem is sikerült neki, Gódor Donát nagyszerűen védekezett, így maradt a 3-2-es összesítés, ezzel pedig ő nyerte meg a zalaegerszegi Restart Festival FIFA19 bajnokságát! Ezúttal is gratulálunk!

Nézd meg esporthutv Restart E-sport Bajnokság - FIFA 19 című tartalmát a twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

fotók: Esport Team Zalaegerszeg

Kövess Minket!