Dani Alves egyedülálló rekordot döntött, jöhet az új lap?

A brazil válogatottal a hétvégén megnyerte a Copa Americát, így minden idők legtöbb trófeáját gyűjtő futballistája lett.

A brazilok csapatkapitányaként futott ki a gyepre a Peru elleni fináléban, ahol végül 3:1-es végeredményt követően diadalmaskodtak a hazai rendezésű Copa Americán. Azon az estén nem csak a második kontintenstorna kupáját gyűjtötte be, hanem ő az első, aki megszerezte a 40. trófeáját is egyben!

Ha eddig nem tette volna meg, akkor most végérvényesen beírta magát a futball történelemkönyvébe, hiszen a válogatottal és klubszinten is elképesztő pályafutást tudhat maga mögött, aminek ugye még nincs vége. Karrierje során játszott a Bahia, Sevilla, Barcelona, Juventus és a Paris Saing-Germain színeiben, és a legelső klubját kivéve mindegyikkel nyert valamit. Bár egyesek szerint ide lehetne venni a Bahiaval megnyert Nordeste kupát is.

A többi adat pedig önmagáért beszél:

Azért az látszik, hogy a Barcelonánál töltött időszak volt a legsikeresebb, az ott lehúzott 8 esztendő alatt sikerült a Bajnokok Ligája trónjára is felülnie, háromszor. Válogatott szinten sem szégyenkezhet, bár a világbajnoki arany az hiányzik a listáról, de ezen kívül minden létező kiírást sikerült megnyernie. A világ egyik legjobb jobb hátvédjének tartják, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy ötször volt tagja az UEFA Team of the Year, valamint nyolcszor a FIFA FIFPro World 11 csapatának.

A fentebbi képen az is látható, hogy milyen remek kártyát találtak ki nekik a rajongók, ezért azt hiszem érdemes lenne némi extra időt meg coint áldozni, nemde?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!