Mesteri pickek: legjobb választások a Ranked Solo Queue meccsekhez!

Mesteri pickek: legjobb választások a Ranked Solo Queue meccsekhez!

Pozíciónként összegyűjtöttük, hogy melyik hősök a legjobbak a minél gyorsabb LP farmolásához.

Bizonyára veletek is előfordult, hogy találkoztatok már Shaco main dzsungelesekkel, Katarina mai középső ösvényesekkel, vagy Kog'maw main lövészekkel. Ha valaki elsajátít egy hőst, akkor sokkal nagyobb eséllyel tud feljebb jutni az egyéni / páros rangsorolt ligákban. Nem mindegy azonban, hogy melyik hősre fordítjuk az időnket és energiánkat. Például egy Yuumi support lehet, hogy csapatban, vagy premade bot lane mellett működik, de egyéni várólistán inkább ne próbálkozzunk vele. Pozíciónként összeszedtünk 2-2 championt, amit nyugodtan lehet mainelni, mert a jelenlegi 9.13-as metában kiválóan megállják a helyüket gyakorlatilag minden kompozícióban.

Top - Tahm Kench és Aatrox

Tahm egyszerre két területen is kiemelkedik a felső ösvényesek közül. Egyfelől bármilyen közelharci ellenfelet szétszed a folyamatos piszkálással, amihez elég csak alaptámadásokat nyomogatnia. A menekülő ellenfélre ott van a Nyelvcsapás (Q) és a Lakoma (W), amivel messziről bekaphatjuk és tovább terrorizálhatjuk az ellenséget. Tahm emellett gyakorlatilag halhatatlan is, ezért nagyon jól illik bele azokba az összeállításokba, ahova kell egy mobilis golyófogó. Aatrox más stílust képvisel, de hasonlóan erős. Bünteti azokat, akik közel merészkednek hozzá, könnyen lehet vele dive-olni torony alá és egy csapatharcban akár több ellenfél ellen is megállja a helyét.

Jungle - Hecarim és Evelynn

Hecarim úgy képes kiosztani óriási damage-et, hogy közben nyugodtan lehet tank tárgyakat építeni neki a Trinity Force után. A semmiből képes rajtaütni az ösvényeken és ehhez még Flashre sincs szüksége. Egyszerre szedi szét az ellenséges vonalakat, miközben belemászik a legfontosabb célpont arcába. Dzsungelben és ösvényen is megállja a helyét, mi inkább előbbi pozícióba ajánljuk. Evelynn mindig is egy "pocket picknek" számított, mivel nem egyszerű vele igazán jól játszani. Hatos szint előtt kifejezetten nehéz gankelni és a farmolás sem a legegyszerűbb, hiába a spamelhető Q. Hatos szint és Runic Echoes fejlesztés után beindulhat a buli. Akár egyhitelni is lehet az elkóborolt egységeket, de figyeljünk oda, mert bármikor lehet vadászból áldozat.

Mid - Irelia és Zed

Irelia az utóbbi hónapkban miden és topon is a legjobbak közé tartozott. Akár már kettes szinten bele lehet menni az all-in harcokba, főleg a távolsági ellenfelek ellen. A legnehezebb talán a stun (E) használata, mivel kezdeményezésnél és menekülésnél is erre támaszkodhatunk igazán. Továbbra is a Tiamat + Tri Force rush határozza meg a stílust, ami a rewörk óta sem változott. Bele kell mászni az ADC, vagy Mides arcába és ki kell szedni a harcból, mielőtt felocsúdna az ellenség. Zed árnyékait mesteri szinten csak nagyon kevesen tudják használni. Nem születhet mindenki Fakernek, vagy Bjergsennek, de az ellenfelek nem véletlen rettegnek a Zed mainektől. Egy jó kombóval bárkit képes likvidálni, legyen az egy óvatlan dzsungeles, vagy egy elfeedelt ADC. 

ADC - Sivir és Xayah

Két hypercarry került a listára, amikkel az első néhány percben lehetnek problémáink, de két-három tárgy kell és utána fordul a kocka. Ösvénytoláshoz tökéletesek, a csapatharcokban kötelező rájuk fókuszálni, mivel területre osztanak ki hatalmas sebzést, sőt még menekülni is tudnak az ultijaikkal. Természetesen kell a lövészek mellé egy jó támogató is, de akkor sincs nagy probléma, ha az ösvényfázisból nem ki kerülünk ki győztesként. Folyamatosan kell farmolni a minionokat Sivirrel és Xayahval is, mert néha ennyi is elég lehet a győzelemhez.

Support - Lux és Pyke

Lux folyamatosan tudja idegesíteni az ellenfeleket hatalmas távolságból is, miközben van egy elég hatékony pajzs is a repertoárjában. Általában a korai sebzést a support osztja majd ki és nem az ADC, amivel meglephetjük az ellenfeleket. Csapatharcban sincs nehéz dolgunk Luxként, elég csak messziről spamelni a képességeket. Figyelni kell azonban arra, hogy nagyon papír a karakter, így egy rossz mozdulat azonnal szürke képernyőt eredményezhet. Pyke képes kezdeményezni és kábítani is, miközben láthatatlan formában úszik egyik ösvényről a másikra. Brutális sebzése van a hősnek, de figyelni kell arra, hogy ne bízzuk el nagyon magunkat. Valódi tankosság hiányában kerülni kell a CC-ket, mert ha csak egy is betalál, valószínű azonnal végünk.

Ti milyen hőssel rankedeztek a legtöbbet?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!