TFT matematika - Mi alapján élünk vagy halunk?

TFT matematika - Mi alapján élünk vagy halunk?

League of Legends - Elhoztunk nektek egy rövid kis gyorstalpalót, hogy mi alapján tudjátok kiszámolni az elszenvedett sebzést TFT-ben.

A Taktikus Csapatharcban attól függ az elszenvedett sebzés, hogy minél nagyobbak az ellenfelünk egységei szintben, annál több sebzés lesz.

A játék elején kisebb ütéseket kapunk be, ha elvesztünk egy kört. Ez azért van, mert az 1 csillagos egységek csak 1-et sebeznek. Minél több egység éli túl körönként, annál nagyobb lesz a pofon. Ha három 1 csillagos egység ellen veszíted el a kört, akkor összesen 5 sebzést fogsz bekapni. A plusz két sebzésnek az oka pedig az, hogy vesztett körönként további 2 sebzést kapsz, amit a pici legenda visz be.

A rendszer úgy változik, ahogyan a játék fejlődik. A két aranyba kerülő egységek már jobban fájnak, valamint ugyan úgy igaz rájuk az is, hogy ha nagyobb szintűek, akkor többet sebeznek. Ha elértek a játék vége felé, és több aranyba kerülő és több csillagos egység ellen vesztitek el a kört, akkor értelemszerűen több sebzést is fogtok elszenvedni.

Minden azon múlik, hogy mennyire vesztettél a körben. Ha úgy veszíted el a kört, hogy csak egy egység maradt fent, akkor minimális lesz az életerő veszteség. Viszont, ha teljesen megaláznak, és szinte egy ellenséges egységet sem tudtál legyőzni, akkor hatalmas sebzés áldozata leszel. 

Végezetül pedig, ez a tábla megmutatja, hogy mennyi sebzés is jár az egyes egységek után. Ha az ellenfelednek csak egy két aranyba kerülő egysége marad, ami 3 csillagos, akkor 5 sebzést, ezek után pedig 2 sebzést fogsz kapni. Nem számít, hogy az ellenfelednek mennyi egysége marad, mindig veszítesz 2 életerőt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!