League of Legends karakterek akkor és most - Mi változott 10 év alatt?

Pedig alapból nem tűnik olyan soknak, de a LoL már több mint 10 éve itt van. Ezalatt történt pár dolog.

A League of Legends van, volt és lesz. Az utóbbi pár évben nagyon sokszor jöttek új játékok és egy-egy fellángolás alkalmával bizony többen elkezdték mondogatni, hogy itt a vége a League meghalt. De ez eddig soha nem jött be. Ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor a játék népszerűbb, mint valaha, az e-sport oldalát olyan sokan nézik, mint 2015-be, amikor az ereje tejében volt a bajnokság és a Riot a legnagyobb mért bevételét készül realizálni 2019-ben. De mi a titok? Merülhet fel a kérdés sokakban, a válasz pedig nem túl egyszerű. Mindenkinek megvan a kis saját teóriája, persze nekem is. A LoL egy úgynevezett 'Rebound' játék. Ez az angol kifejezés annyit tesz lepattanó vagy visszapattanó. A kifejezés pedig találó, hiszen lehet kijön valami nagy újdonság, még az is lehet, hogy átmegyünk azzal játszani. De, ha meguntuk az újdonságot, akkor már megyünk is vissza és az Idézők Szurdoka tárt karokkal vár minket. A haveri körben mindig van olyan, aki még csapatja, társakat tehát mindig találunk és az egész olyan kényelmes. Ha pedig azt mondjuk, hogy a frissesség hiánya lenne a gond, az nem lenne igaz. Az utóbbi tíz évben olyan változásokat láttunk, mint talán egyetlen játékban sem. 

Kezdetnek a Riot felújította az egész pályát. Az egész kapott egy teljes ráncfelvarrást és az egész mechanikája is megváltozott.  Teszem azt, régen a felső ösvényen két bokor volt a három helyett, nem voltak különleges növények, a sárkányok leginkább csak aranyat adtak és a Suhanó Sutyerák sem szelte még a vizeket.

A pálya változása persze nagyon szembetűnő, de a Riot fejlesztői persze a karakterekről sem feledkeztek el. A játék kiadásakor és az első években gyakorlatilag futószalagon érkeztek az új Hősök. Ez pedig azt jelenti, hogy sokaknak olyan 'idomai' voltak, mintha baltával faragták volna őket. Jópár évvel ezelőtt kaptunk egy Twitter bejegyzést, ahol talán Marc Merril azt írta le, hogy nekiállnak felújítani azon karaktereket, akik már játék eleje óta megvannak és sokuknak olyan, mintha egy iszonyatosan furcsa mosoly fagyott volna az arcukra. Egy keleti videós nemrég egy csokorba szedte, hogy miként néztek ki a karakterek és mellé pakolta a mostani kinézetet. A mobilnet kímélése érdekében az alábbi képre kattintva egy galériában találjátok az egészet. Ha régi motoros vagy, akkor nosztalgiából érdemes átnézni a dolgokat, ha pedig új, akkor csak egy mosolyért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!