Fölényes győzelmet szereztek az LCK-ban egy Sejuani-Yasuo bot lane párossal

Fölényes győzelmet szereztek az LCK-ban egy Sejuani-Yasuo bot lane párossal

A Sejuani support a jelenlegi metában bizony működhet, persze igencsak tudni kell, hogy mit hogyan csináljunk vele.

A tegnapi LCK napon a Sandbox Gaming csapatát alaposan meglepte a Damwon Gaming, ugyanis egy jól ismert alsó ösvény páros helyett Sejuanit pickelték supportnak, Yasuot pedig carrynek. A lépésre a kommentátorok sem számítottak, ugyan másodiknak illetve harmadiknak pickelték a két szóban forgó hőst, de az utolsó Lee Sin és LeBlanc választás volt az, ami feltette az i-re pontot.

A Sandbox oldaláról Ezrealt és Yuumit, tehát egy elég jó poke-olgatós kompozíciót láthattunk, a Damwon játékosainak azonban ez nem jelentett akadályt. Nuclear és BeryL abszolút magabiztosan játszották a különleges párosításukat, konkrétan az első gyilkosságot is ők szerezték meg 2v2-es szituációban, igaz Joker egy picit elpozícionálta magát.

A meccs későbbi szakaszán a sárkányveremnél többek között a Seju-Yas kompozíciónak köszönhetően 4-0-át tudott cserélni a Damwon Gaming.

Na, de miért működhet a Seju support?

A karakter önmagában is nagyon erős, egy igazi cc hegy, aki nagyszerű szituációkat tud megalkotni a csapatának. Támogatóként azért működhet, mert egyrészt a passzív képességének hála extra páncélt és varázs ellenállást kap, ez pedig csökkenti a poke-olásból bekapott sebzését, másrészt pedig nagy ereje, hogy a közelharci hősökkel az E képessége nagyszerű összhangban működik. Ez esetben Yasuo remekül tudta stackelni Sejuani Mélyfagyasztás (E) képességét, továbbá Seju Q-ja fellöki az ellenfeleket, ami egy azonnali ulti lehetőséget kínál Yasuonak. Végül pedig Sejuani nagyon jól scalel a support itemekkel is, mivel az elsődleges cél számára a tankosság. Rengeteg, erre a célra kitalált támogató tárgy van a játékban, a Knight’s Vow, az Eye of the Remnants, vagy a Redemption kifejezetten jó első tárgynak számít neki.

Rúnák tekintetében BeryL az Aftershockra tette a voksát a főágon, másodlagos vonalnak Precisiont hozott.

A Damwon Gaming akkora előnyt tudott szerezni magának a megfontolt stratégiájával, hogy a mérkőzés 26 perc alatt, 16 ezres arany különbséggel véget is ért.

A találkozó második felvonását (az LCK-ban mindig Bo3-as meccseket játszanak az alapszakaszban) is a Damwon nyerte, de ott már Ezreal és Yuumi személyében egy klasszikusabb párosítást hoztak el.

Amennyiben szeretnétek kipróbálni a Seju supportot, elsődlegesen mindenképp normál meccsen tegyétek, sőt az a legjobb, ha premade csapattal vagytok. Bizonyos tekintetben külön művészetnek számít két melee hőssel játszani két range ellen, szóval az összhangra nagyon oda kell figyelni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!