Visszavonul az angolok legendás óriása, a rajongók End of an Era kártyát követelnek

Visszavonul az angolok legendás óriása, a rajongók End of an Era kártyát követelnek

Az angol labdarúgás legmagasabb játékosa robottáncáról, fejeseiről és agresszivitásáról volt ismert.

A tizenéves generációnak talán már nem jelent olyan sokat a Peter Crouch név, de nekünk, 20-30 éves foci rajongóknak biztos, hogy egyből beugrik róla legalább a nem túl szép feje, kétméteres magassága és emlékezetes fejesgóljai! Az angol válogatott és a Premier League történetének legmagasabb játékosa 1998-ban kezdte felnőtt pályafutását, de a csúcsot a Liverpool színeiben érte el: FA Kupa győzelem, FA Community Shield 2006-ban az ő fejesével, és BL döntő második hely éppen az ellen az AC Milan ellen, amelyiket két évvel korábban, 2005-ben egy legendás mérkőzésen, 3-0-ról fordítva, tizikkel győztek le. A Poolos idők után még volt 1-2 jobb éve, de semmi kiemelkedő nem jött már. 2011-re helyét átvették az újoncok nem csak a nagyobb angol csapatoknál, de a válogatottban is. 

És ha már nemzetközi szereplés, első felnőtt válogatottbeli gólját a 2006-os vébén szerezte Trinidad és Tobago ellen. És meg se állt 22 találatig 42 meccsen, 5 év alatt. 

Legendás magasságával és bugyuta robottánc gólörömével alaposan belopta magát a brit rajongók szívébe, és bár a bírók nem szerették agresszivitása miatt, mégis szerethető karakter volt egész karrierje alatt. Nem hiába, hogy a FIFA rajongók End of an Era kártyát követelnek az EA-től. Ez még talán teljesíthető is az EA részéről az új játék érkezésével, az a kérdés, hogy Crouch karrierje volt-e annyira jó, hogy megérdemeljen egy Icon kártyát. 

Mit gondolsz, megérdemelne akár egy Icon kártyát is Crouch a FIFA 20-ban? Mondd el nekünk kommentben!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: The Sun

Kövess Minket!