Hatalmasat játszott a Splyce - A meglepetések napja volt a szombati LEC

Hatalmasat játszott a Splyce - A meglepetések napja volt a szombati LEC

Tegnap sorra születtek a meglepetés győzelmek, de a legfontosabbat Csacsiék okozták.

SK Gaming vs. Excel (Győztes: Excel)

Olyat láttunk a tegnapi első meccsen, amit idén nyáron még nem. Az Excel megnyerte az első meccsét, sőt azt kell mondanom, hogy jól is játszottak. Az 0-7-es csapat gyakorlatilag a játék elejétől kezdve mindent ellenőrzés alatt tartott. A pálya minden részén előnyük volt, sőt az alsó ösvény nagyon elhúzott. Ki kell emelni Mystiques Tham Kench játékát, mert ott a srác valamit nagyon eltalált. Szinte mindenhol ott volt, ha szükség volt rá, sőt az ellenfél Lövészét is simán megverte 1vs1 szituációban, majd hanyag eleganciával odaadta a killt a dzsungelesének.

Vitality vs. Misfits (Győztes: Vitality)

A Misfits igazából két hibát követett el ezen a mérkőzésen: Jizuke kezébe odakerült az Ekko, amivel tudjuk, hogy mire képes, illetve Attilát hagyták, hogy farmoljon. Az elején még sOAZ teleportjából jó dolgokat tudtak kihozni, de az volt igazából a játék azon szakasza, amikor a Vitality nem vezetett. De utána jött egy Ekko villanás, az előny egy kicsit megugrott és utána az a kicsi plusz nagyon megszolgálta magát Attila kezei között. Minden nyugodt volt, aztán egyszer Kai'sa leverte Azirt, de úgy, hogy az observer sem számított rá. Majd jött egy 2vs.3 szituáció miden, amiből a Misfits nem kis veszteséggel kullogott el. Innen már minden sima volt, Jizuke és csapat befejezte a kört.

Rogue vs. Origen (Győztes: Rogue)

No, hát arra sem fogadtam volna nagy összegben, hogy itt ma a Rgoue ilyen simán megveri majd az Origen csapatát. Az első pár percben azt hittük egy szoros meccset kapunk, de a korai pofonváltás után, Profit Kennenje és Inspired Olafja egyszerűen feltette a kezét és azt mondták, hogy "Itt úgy se jöttök át".  A dzsungeles és a toppos nagyszerű játékot mutattak be. Persze kellett hozzá HeaQ és az mesterlövész Ashe. Folyamatosan csak azt láttuk, hogy jönnek a pályát átszelő Jégnyilak és az esetek többségében valakit elkaptak. A folyamatos szorítást pedig Vanderék egy Baronra tudták váltani, majd azzal a játékot is be tudták fejezni.

G2 vs. Schalke (Győztes: G2)

Erre vártunk tegnap egész este, egy igazán szoros meccs, tele akcióval és gyönyörű megoldásokkal. Vagyis inkább azt mondhatnám, hogy az egész szorosnak tűnt. Az első percekben fej-fej mellett mentek, de egy idő után az eredményjelző igencsak a G2 felé hajlott. De addig nem nagyon láttunk nagy különbséget a két csapat között, míg Caps és Talon egy 3vs.1 szituációban körbetáncolta a Schalke csapatát és szinte nevetve elmenekült. Persze megint el kell mondani, hogy Perkz lövészként megint nagyszerűt játszott és persze Jankos mesteri rakétája is nagyon ott volt. A G2 nagyszerű makrójátékkal behúzta a dolgokat.

Fnatic vs. Splyce (Győtes: Splyce)

A meccs, amire tegnap mindenki várt. Amikor meglátjuk, hogy Csacsiék mit tudnak a nagy Fnatic ellen. Azt hiszem az első percekre igazán senki nem számított, hiszen a Splyce iszonyatosan megindult, volt olyan pont, mikor 10 gyilkossággal vezettek, pedig még nagyon az elején voltunk. Viszont volt egy pillanat, amikor Hylissang megindult és az előny viharos gyorsasággal olvadt el. De ekkor Humanoid csak annyit mondott, hogy "Ha már van rajtam 6 kill, akkor lehozom már ezt a meccset" és így is tett. A meglepő Quiyana választás bőven meghálálta magát, a mides játékos egy veszedelem volt vele. Ha pedig a Fnatic meglátta valahol, akkor egyből felhúzták a nyúlcipőt. Ezek után volt pá kisebb botlás, de végül egyszerűen erőből befejezte a dolgokat a Splyce csapata. Viszont egy dolog nem hagyott nyugodni engem tegnap, egy gondolatmenet. Ha G2 megnyerte az MSI kihívást és ők a legjobbak a világon, akkor amikor a Fnatic győzött ellenük, akkor ők lettek a legjobbak. Akkor most, hogy Csacsiék leverték a őket, akkor a Splyce lett a legjobb gárda a világon?

A Bajnokság állása

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.