PRO VIEW: Áldás vagy átok Nyugatnak?

PRO VIEW: Áldás vagy átok Nyugatnak?

A League of Legends profi szcéna rajongóinak egy ilyen újítás úgy kellett, mint egy falat kenyér. Viszont az európai, továbbá amerikai csapatoknak hátrányuk is származhat belőle az idei Worlds-ön.

A Riot Games az utóbbi években rengeteget tett a 2 nagy nyugati bajnokság gazdaságossá, szponzorok, ill. befektetők számára vonzóvá, versenyképesebbé és nézőbarátabbá válásáért. Bevezették a franchise rendszert (2018-ban NA-ban, idén már Európában is), különválasztották a két LCS-t, mindkettő saját stílust - ősi magyar szóval kifejezve brand-et - kapott, emellett még rengeteg fejlesztést bevezettek. Az egyik friss, ropogós újítás az Overwatch League megoldásának átemelése, ami itt Pro View néven fut.

A szolgáltatás lényege röviden: a funkció igénybevételével exkluzív tartalmakat biztosít számunkra a Riot előfizetésért cserébe. Legfontosabb természetesen a preferenciánk szerinti kamera választás, ami alapján eldönthetjük, hogy melyik játékos szemszögéből szeretnénk megtekinteni a meccset, egyszerre akár többet is, mindezt osztott képernyőn.

Rengeteg profi kifejtette a véleményét arról, hogy kompetitív szempontból mennyit adhat a saját ligájuknak ez a fajta megoldás. Így könnyebbé válik egymás stratégiájának és annak minden előnyének - hátrányának kielemzése, mi több a játékosok egyéni képességeit és mechanikáit is egyszerűbb górcső alá vetni. Ebből az aspektusból a Pro View használata mindenképp előnyös hosszútávon, mivel segít a mezőny erőviszonyainak kiegyenlítődésében.

Egyelőre kizárólagosan csak az LEC-be, valamint az LCS-be vezették be teszt jelleggel, emiatt a keleti régiók egy kis előnnyel indulhatnak majd a világbajnoki címért folytatott harcban. Hiába lesz új patch, másik meta vagy új szituáció a Worlds alatt, mégiscsak több, és főleg részletesebb információjuk lesz a nyugati riválisokról az LCK, LPL legjobbjainak, mint vice versa. Más sportágakból, de akár más neves esportból is láthattunk már példát arra, hogy az ilyen adattúlsúly döntő lehet.

Én is azon az állásponton vagyok, miszerint ez csak egy kis része a kirakósnak, ami szükséges a saját vb skinekhez, de bizony ez lehet egy olyan apróság, amelyen a ki-ki mérkőzések eldőlhetnek. Ez különösen fájó lenne egy olyan esztendőben, mikor reális esély mutatkozik a sokévnyi ázsiai dominancia megtörésére.

Ti mit gondoltok a témáról? Lesz idén nyugati győztes?    

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Képforrás: dexerto & leagueoflegends.com

Kövess Minket!