A megtorlás nyilait szórja ellenségeire a felső ösvényes Varus!

A megtorlás nyilait szórja ellenségeire a felső ösvényes Varus!

Az alábbiakban a Varus topról lesz szó, hogy miként is kell játszani, milyen rúnát használjunk, a tárgyak építése, valamint hogyan is működik az egész és mi a counter rá.

Amíg a legtöbb játékos lövészként játssza Varust, addig nagyon is jó választásnak tűnik a felső ösvényre is bizonyos hősök ellen. Nagyon jó ösvényen, valamint, ha megvan pár fő tárgyad, ne csodálkozz, ha te leszel az első számú célpontja az ellenfelednek.

Játékmenet

Nem kell túlgondolni semmit rajta, a lényege ugyan az lenne, mint amikor lövészként játsszák. A tárgyak, valamint a rúna sem változik különösebben. Íme mindkettő:

Build

 

Rúna

 

Előnyök

Masszív lane bully

Ha azt hittétek, hogy Vayne erős ösvényen, akkor várj amíg találkozol Varus hatalmas lövésztávolságával és a gyógyítás csökkentésével. Még ha nem is olyan mutatós duelist mint Vayne, Varus rengeteg poke sebzést tud kiosztani a távolságát kihasználva.

Nem kell a célzással foglalkozni

Egy távolsági hősként, Varus képes a közelharci ellenfeleit annyira megbüntetni a játék elején, hogy egyenesen a tornyuk alá szorítja őket, míg már nem tudnak mit kezdeni ellene. A legtöbb távolsági hősnek problémát okozna ez a dolog. Akárhogy is, Varus nyugodtan tudja őket még torony alatt is piszkálni a hatalmas range-ének hála.

Mid és Late game csaták

A legtöbb esetben, ha olyan hőst játszol, mint Vayne, akkor elveszted annak a potenciálját, hogy egy másik hős harcot tudjon kezdeményezni. Varus egyike azon kevés hősöknek, akik a végső képességüknek hála, nem szenvednek ilyen problémákkal. A csapatodnak hatalmas segítséget nyújt a nélkül, hogy elvesztenének bármilyen fontos eszközt is. Ez a végső képesség nagyon jó lehetőség a teleportos gankeknél is.

Rugalmas stratégiák

Varus képes szinte bármilyen csapatban alkalmazkodni a sokoldalú kitjének hála. A folyamatos sebzés nagy, jó a burstje is, valamint a poke-ja is nagyon hasznos. Ez azt jelenti, hogy bármilyen módon tudsz alkalmazkodni a csapatodhoz, attól függően, hogy mire van szükségük.

Hátrányok

Nehéz elmenekülni

Mint toplanert, Varust nagyon egyszerűen tudják a dzsungelesek gankelni, ha van bármilyen képességük, amivel közel kerülhetnek hozzá. Míg párbajban nagyon jól teljesít, ha egy ellenfél közel tud hozzá férkőzni és ráugrik, akkor nagy bajban lesz. A lassítás jó megoldás lehet, de amíg nincs Flash, addig könnyű szerrel elkaphatják.

Frontline hiánya

Hasonlóan bármilyen más távolsági hőshöz, ha Varust választunk, akkor elvesszük azt a lehetőséget a csapatunktól, hogy tankot játsszanak topon. Ez azt jelenti, hogy a csapat arra kényszerül, hogy olyan dzsungelest, valamint supportot játsszanak, amik megfelelnek a kompozíció számára.

Hogyan játssz a top Varus ellen?

Varus counterlése abban merül ki, hogy közel kell kerülnünk hozzá és addig megölnünk, amíg fel nem stackeli a támadási sebességét. Erre az eshetőségre, tökéletes választás Jax, mert könnyen rá tud ugrani, valamint E képességének hála az alaptámadásait is tudja blokkolni. Csak arra kell figyelnünk, hogy Varus ne tudjon mindaddig le pokeolni minket, amíg rá nem támadunk.

Konklúzió

A Varus top egy meglepően sokoldalú top lane bully, aki effektíven tudja ellenfelét visszaszorítani. Ha a dzsungelesed nem tervez topra gankelni és látsz egy Varust az ellenfélnél, ne csodálkozz, ha egy feedelt Varus lesz az ellenségnél. Az alapvető gyógyítás felezése és a lassítása megakadályozza a bruisereket, hogy Varusnak ártani tudjanak, valamint meglepően jól működik egy nem túl mobilis hőshöz képest glass cannonként.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!