Vizicsacsi a világ legjobb ösvényese egy friss statisztika szerint!

Vizicsacsi a világ legjobb ösvényese egy friss statisztika szerint!

Hajszállal, de Vizicsacsi végzett az élen egy elemzésben, ahol a világ legjobb ösvényeseinek teljesítményét vizsgálták.

Redditre felkerült a napokban egy átfogó elemzés, ami a világ legjobb profi játékosainak ösvényes teljesítményét hasonlítja össze. Bjergsen, Faker és Caps is elbújhat a sarokban, ugyanis az első helyen nem más végzett, mint Kiss "Vizicsacsi" Tamás, a Splyce toposa!

Az XP, a CS és a Gold különbséget vették alapul, amik mindegyikében kimagaslóan szerepelt Csacsi. De pontosan mit hasonlítottak össze mivel? Megpróbáljuk egyszerűen elmagyarázni.

Minden profi játékos adott matchupokban játszik az ösvényen. Renekton vs. Kennen, Syndra vs. Taliyah stb. A statisztika készítője GooseHS ezeket a matchupokat vizsgálta meg az összes régió, összes solo lane-erénél. Ebből kiderült, hogy Csacsi párosításait viszonylag kevesen játsszák világszerte, de akik mégis belekerülnek ebbe a matchupba, azok sokkal gyengébben teljesítenek, mint a magyar Idéző. Lehet azzal jönni, hogy azért jók ennyire Csacsi számai, mert csak Poppyzik, amivel senki sem játszik rajta kívül, de pont ugyanígy van ezzel Nemesis, aki rengeteget TF-ezik, vagy Nukeduck, aki Ireliát erőlteti. A számok nem tükrözik igazán jól, de a csapattársaknak is szerepe van abban, hogy Csacsi ennyire előkelő helyen végzett. Xerxe a LEC egyik, ha nem a legjobb jungle-re jelenleg, aki sokat segít Csacsinak abban, hogy az alapból kedvezőtlen matchupokból is jól jöjjön ki.

Utóbbi is belekerül ugyanis a fenti táblázatba, ezért nem vakmerőség azt kijelenteni, hogy még a legrosszabb matchupokból is jobban jön ki Vizicsacsi, mint a hasonló párosítást játszó többi profi játékos. El lehet veszíteni az ösvényt, de nem mindegy az, hogy mekkora mértékű el a lemaradás, amit az első tíz percben összeszedett az alapból hátrányból induló Idéző. Ebben igazán jó a Splyce magyar játékosa, mivel többször fordul vele elő, hogy kedvezőtlen top lane ellenfelet kap, de nem eteti meg és nem is szakad le tőle annyira, így a későbbiekben sokkal hasznosabb tagja lehet a csapatának, mint a másik topos.

Akit külön-külön érdekelnek a LEC, LCS és LCK játékosai, azoknak mutatunk három táblázatot, amit kedvükre bogarászhatnak.

Csacsi teljesítménye eddig is a jobbak közé tartozott az általános vélekedés szerint, de pont ezek a részletes statisztikák és elemzések mutatják azt meg, hogy mekkora tehetség is a magyar topos. Nem véletlen a Splyce meggyőző szereplése a 2019-es Summer Spliten!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.