Hirdetés

Vizicsacsi a világ legjobb ösvényese egy friss statisztika szerint!

Loemifar | 19/07/18 11:30
Cikk mentése

Hajszállal, de Vizicsacsi végzett az élen egy elemzésben, ahol a világ legjobb ösvényeseinek teljesítményét vizsgálták.

Hirdetés

Redditre felkerült a napokban egy átfogó elemzés, ami a világ legjobb profi játékosainak ösvényes teljesítményét hasonlítja össze. Bjergsen, Faker és Caps is elbújhat a sarokban, ugyanis az első helyen nem más végzett, mint Kiss "Vizicsacsi" Tamás, a Splyce toposa!

Az XP, a CS és a Gold különbséget vették alapul, amik mindegyikében kimagaslóan szerepelt Csacsi. De pontosan mit hasonlítottak össze mivel? Megpróbáljuk egyszerűen elmagyarázni.

Minden profi játékos adott matchupokban játszik az ösvényen. Renekton vs. Kennen, Syndra vs. Taliyah stb. A statisztika készítője GooseHS ezeket a matchupokat vizsgálta meg az összes régió, összes solo lane-erénél. Ebből kiderült, hogy Csacsi párosításait viszonylag kevesen játsszák világszerte, de akik mégis belekerülnek ebbe a matchupba, azok sokkal gyengébben teljesítenek, mint a magyar Idéző. Lehet azzal jönni, hogy azért jók ennyire Csacsi számai, mert csak Poppyzik, amivel senki sem játszik rajta kívül, de pont ugyanígy van ezzel Nemesis, aki rengeteget TF-ezik, vagy Nukeduck, aki Ireliát erőlteti. A számok nem tükrözik igazán jól, de a csapattársaknak is szerepe van abban, hogy Csacsi ennyire előkelő helyen végzett. Xerxe a LEC egyik, ha nem a legjobb jungle-re jelenleg, aki sokat segít Csacsinak abban, hogy az alapból kedvezőtlen matchupokból is jól jöjjön ki.

Utóbbi is belekerül ugyanis a fenti táblázatba, ezért nem vakmerőség azt kijelenteni, hogy még a legrosszabb matchupokból is jobban jön ki Vizicsacsi, mint a hasonló párosítást játszó többi profi játékos. El lehet veszíteni az ösvényt, de nem mindegy az, hogy mekkora mértékű el a lemaradás, amit az első tíz percben összeszedett az alapból hátrányból induló Idéző. Ebben igazán jó a Splyce magyar játékosa, mivel többször fordul vele elő, hogy kedvezőtlen top lane ellenfelet kap, de nem eteti meg és nem is szakad le tőle annyira, így a későbbiekben sokkal hasznosabb tagja lehet a csapatának, mint a másik topos.

Akit külön-külön érdekelnek a LEC, LCS és LCK játékosai, azoknak mutatunk három táblázatot, amit kedvükre bogarászhatnak.

Csacsi teljesítménye eddig is a jobbak közé tartozott az általános vélekedés szerint, de pont ezek a részletes statisztikák és elemzések mutatják azt meg, hogy mekkora tehetség is a magyar topos. Nem véletlen a Splyce meggyőző szereplése a 2019-es Summer Spliten!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
7 db hozzászólás
 • Komojtalan 4 hónapja
  Nem haszontalan ez az összehasonlítás, de sokat sem ér. Nem mindegy hogy ha pl. teniszezem akkor az ellenfelem Federer vagy egy óvodás. Tehát LEC szinten jó, világ szinten semmit nem ér.
  0 0 Válasz
 • Shaddark 4 hónapja
  Ööööö... LEC tagok: FNATIC (2018 világbajnokság döntőse, egy kivételével csak az egész világot verte meg tavaly, óvodáshoz képest szép teljesítmény ) SCHALKE 04 G2 ESPORTS (Ők is a világbajnoktól kaptak ki, egy tabellába kerültek vele a végén) MISFITS GAMING ORIGEN EXCEL ESPORTS ROGUE SK GAMING SPLYCE TEAM VITALITY
  0 0 Válasz
  • Komojtalan 4 hónapja Shaddark
   Akkor másképp írom: A béna angol csapatok még csak pontot sem szereztek idén a kupákban, a magyarok meg 5/5 meccset nyertek, sokkal jobbak a magyar csapatok. Nem lehet összehasonlítani a bajnokságokat, ez olyan mint almát a körtéhez. Nem mindegy hogy van 5-10 kiemelkedő játékos, vagy kis túlzással az egész liga: 50+ ember.
   0 0 Válasz
   • Tohotom2 4 hónapja Komojtalan
    A vb-n bőven látszodik a régiók erőviszonyai egymáshoz mérve szerintem, és EU ott van a top3 régióban...
    0 0 Válasz
    • nagyonjo33 4 hónapja Tohotom2
     Még szerencse hogy ott van a top3 régióban a három régióból :D
     0 0 Válasz
     • Tohotom2 4 hónapja nagyonjo33
      lpl,lck,eu,na kapásból 4, lms 5. És van még egy rakat kisrégió, te mégis miről beszélsz? xD
      0 0 Válasz
    • Komojtalan 4 hónapja Tohotom2
     Akkor változatosság kedvéért vízilabda :-): A magyar nők 64 gólt dobtak Koreának, reális lesz a gólkirálynői cím? Másik csapatokat "csak" 20 góllal vertek meg mások. Európában nem is az elejével vannak a gondok, hanem a közepével/végével. Ha jól emlékszem 4 csapat lett plusszos tavasszal.
     0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?