Túl kevés lenne a Magic Resistes tank item?

Limitáltak a lehetőségek, ha Armortm illetve Magic Resistet szeretnék építeni. Szükség lenne jobb egyensúlyra a tárgyak terén?

A defenzív statokat adó tárgyak mindig is fontos részét képezték a játéknak. Legyen szó egy ADC-ről, vagy egy topos tankról rengetegszer megkerülhetetlen, hogy olyan itemeket is buildeljünk, amik a túlélést segítik elő. Megnéztük, hogy milyen forrásokból szerezhetjük be a szükséges Armort és MR-t jelenleg a boltból és nem voltunk elégedettek a kapott eredményekkel. Itt az ideje, hogy megújuljanak a tárgyak? 

Armor tárgyak

A tankok jelenleg hat darab olyan tárgyból válogathatnak, amik kifejezetten az AD-ra építő csapatok és karakterek ellen készültek. A Frozen Heart, az Iceborn Gauntlet, a Sunfire Cape, a Randuin's Omen, a Dead Man's Plate és a Thornmail mindegyikét megéri megvásárolni, hiába bírnak jelentősen eltérő tulajdonságokkal. Talán a Frozen Heart, Dead Man's Plate, Randuin's Omen lóg ki a sorból, de ezekkel is lehet találkozni, hiába tűnnek "gyengébbeknek", mint másik három társuk. A Frozen Heart és az Iceborn Gauntleten kívül az összes tankos Armor tárgy ad plusz életerőt, nem is keveset, így bőven megéri őket összerakni akár első tárgyként is.

Az Iceborn + Sunfire kombó ösvénytolásra tökéletes, sőt jelentős plusz sebzést is kapnak a tankok más hősök ellen ezáltal. A Frozen Heart aurában csökkenti az ellenfelek támadási sebességét, amivel szintén jó szolgálatot tehet például egy Amumun, vagy Malphite-on. A Randuin szintél lassít AS-t, sőt a bekapott kritikus csapások sebzését is csökkenti, miközben még aktív képességből lassít is. Szintén jó hasznát veszik akkor a tankos karakterek, ha ki kell szedni egy teamfightból az ellenfél ADC-jét. Az Armort adó itemek kifejezetten sok és hasznos tulajdonsággal rendelkeznek, így nyugodtan lehet válogatni belőlük attól függően, hogy az ellenfélnél milyen AD-s karakterek vannak. Nem mellesleg stackelni is sokkal egyszerűbb és könnyebb az armort, mivel nem túl drágák a tárgyak és sok van belőlük.

Magic Resist tárgyak

Mindössze három item van, amiből válogathatnak a tankok, vagyis feleannyi, mint az Armor esetében. Az Abyssal Mask, az Adaptive Helm és a Spirit Visage mellett nincs más, amivel stackelni tudnánk tankként, ha esetleg megszaladnának az ellenfélnél az AP-s hősök. Érdemes külön-külön is kitérni a három tárgyra, mivel nem mindegyiknek van egyáltalán értelme bizonyos karakterekre, vagy bizonyos ellenfelekkel szemben.

Abyssal Mask

Akkor van igazán értelme, ha gyorsan szükségünk van jelentősebb manára, továbbá ha vagy mi, vagy a csapattársak rengeteg AP sebzést osztanak ki. Ornnal, Amumuval, vagy akár Sejuanival is jó választás a Mask, azonban nem minden esetben van rá szükségünk, ekkor választhatunk a maradék két tárgyból.

Adaptive Helm

Kifejezetten akkor nyúlunk ezért az itemért, ha nagyon sok AP, sőt kifejezetten sok dot "damage over time" sebzéssel rendelkeznek az ellenséges hősök. Brand, Cassiopeia, Fiddlesticks, vagy Teemo ellen nagyon jól teljesít, de önmagában nem váltja meg a világot. Kapunk életerőt, health regent és CDR-t is az MR mellé, de a passzívja miatt csak bizonyos compok ellen lesz hasznos.

Spirit Visage

Talán a legtöbbször használt MR tárgy, mivel ez adja a legtöbb életerőt, ad CDR-t és a passzívja azonnal boostolja a +100 % base health regent +160 %-ra, sőt több karakterre is kötelező, mivel képesek magukat gyógyítani. Tank Karma, Trundle, Olaf, vagy Dr. Mundo, ha feltűnik a szurdokban biztosak lehetünk benne, hogy a Spirit Visage ott lesz rajta az első tárgyak között. Arany / hatékonyságban is ez a tárgy éri meg a legjobban, így a legjobb befektetésnek mindenképp ez tekinthető, de önmagában kevés az a +55 MR.

Konklúzió

A kifejezetten tankosság céljából készült tárgyak között hatalmas relációjel fedezhető fel az Armor itemek javára, mivel kétszer annyi lehetőségből válogathatunk az Idézők Szurdokában. Emellett a kisebb Armoros tárgyak is gyakrabban tűnnek fel tankokon, mint a Righteous Glory, vagy a Knight's Vow. Az MR tárgyak legnagyobb szerencséje, hogy a Mercruy's Treads mellé általában elég egyet választani a három opcióból, mivel a bruiserek és ADC-k sokkal fontosabb láncszemei lesznek a late game-nek, meg amúgy sem szoktak az AP karakterek tankokra fókuszálni.

Nem buffokat, vagy nerfeket várunk el a fejlesztőktől, hanem valami újdonságot. Kifejezetten üdítő élmény lenne a tank mainek számára, ha legalább még egy-két alternatíva odakerülne a shopba és nem mindig ugyanabból a három tárgyból kéne megtalálni azt, ami a legjobban beleillik a meccs képébe. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!