Nem egy meghívott e-sportoló nyerte a siófokon rendezett Just Clear FIFA19 versenyt!

Nem egy meghívott e-sportoló nyerte a siófokon rendezett Just Clear FIFA19 versenyt!

A siófoki plázson rendezett FIFA19 versenyt végül Binder Ciprián nyerte meg 6:4 arányban Kelemen Bertold ellen, aki derekasan küzdött és nem állt messze az egyenlítéstől.

Július 22-én a Just Clear Fitness fesztiválon megtartott FIFA19 Esport bajnokságon a helyszínen nevezett, úgymond amatőr személyekből és a négy meghívott e-sportolóból végül 4 csoportot hoztak létre. Mindegyik kvartettből az első két helyezett juthatott tovább.

Azért fontos kiemelni az amatőr és e-sportolói státuszt, mert külön díjazása volt a versenynek. A tornát megnyerő játékos 30 ezer, míg a legjobb amatőr 20 ezer Ft vihetett haza. Ez alapján, ha egy amatőr játékos nyer, 50 ezer Forint üti a markát. Végül pedig így is történt, ugyanis a négy meghívott játékos mind kiesett a döntőig vezető úton, Rácz András (MTK), Gódor Donát (DVSC), Csete Patrick (Honvéd), Kleine Péter (DVTK) idő előtt búcsúzott.

A fináléig Ciprián és Bertold jutott el, ráadásul mindkettejük igen impozáns teljesítményt nyújtott ezen a napon. Előbbi a D, míg utóbbi játékos a C csoportot nyerte meg százszázalékosan. A nyolcaddöntőben mindketten további magabiztos győzelmeket arattak. Érdemes még megjegyezni, hogy az oda-visszavágós rendszerben zajló küzdelmek során számított az idegenben szerzett találat is. Ez Ciprián Rácz András ellen lejátszott elődöntőjében volt fontos, hiszen az első meccsen 3:1-re kikapott, viszont a visszavágón 2:0 után még mindig az eredmény után kellett rohannia, amikor sikerült egy harmadik találatot is szereznie, ezzel továbbjutott. Bertold simán győzött az elődöntőben és sikerre éhesen készülhetett a fináléra.


Bal oldalt Bertold, míg jobb oldalt Ciprián látható a döntő után

Úgy tűnt sokkal simább lesz, mint azt az ember gondolta volna, hiszen az első mérkőzésen idegenben Ciprián nyert 5:0-ára. A visszavágón viszont Bertold becsülettel helytállt és mindent megtett a győzelemért, sőt majdnem csodát vitt véghez, ugyanis 4:1-re legyőzte ellenfelét, de ez azon a napon végül kevésnek bizonyult.

A tornát Ciprián nyerte, így ő vihette haza az első helyért járó 50 ezer forintos fődíjat.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!