Hirdetés

Qiyana feltámadni látszik hamvaiból, van ám potenciál a karakterben

Huzsi | 19/07/23 10:06
Cikk mentése

A kezdeti pánik az alacsony statisztikák miatt mára már elülni látszik.

Hirdetés

Mindig vannak karakterek, akik épp nincsenek csúcsformában, vagy épp eléggé alul is teljesítenek a League of Legends világában, idővel a fejlesztők pedig előveszik ezeket a hősöket is, hogy azért mégse essenek ki teljesen a mezőnyből.
A jelenleg szóban forgó hős nem más, mint Qiyana, akinek a megjelenése körül a hype nem igazán volt érezhető, mert nem volt túlzottan szerencsés az időzítés, hisz a Teamfight Tactics játékmóddal együtt érkezett. Nem titok, a közösséget jobban érdekelte az új játékmód, mintsem az új hős, és ez azóta sem igazán változott.

A 9.14-es frissítés során kapott egy hibajavítást, melynek köszönhetően a W – Elemi alak passzívja mostantól megfelelően aktiválódik a Liandry gyötrelmével.

Először mindenki pánikolt, mert a 9.13 alatt a győzelmi mutatója topon 38,3%, miden 38,1%, míg a dzsungelben 30,4% volt. Persze ebben közrejátszott az is, hogy ő volt az új hős, alig játszottak vele, még próbálgatták és nem ismerték, tehát a szokásos kezdeti tényezők, amik egy új hős megjelenésével járnak.913Szerencsére ahogy teltek múltak a napok, megérkezett a 9.14, ami tartalmazta számára a fentebb már említett hibajavítást, továbbá a játékosok is elkezdték megismerni a karaktert. Ugyan jelenleg még mindig ő a leggyengébb győzelmi aránnyal rendelkező dzsungeles a sajátos 42,63%-ával, a középső ösvényen azonban 49,49%-os győzelmi és 5,45%-os népszerűségi mutatója a középmezőnybe helyezte a karaktert.914Sajnos a 9.14 során érkező számtalan keletkezett hiba között ott volt az övé is, így nem kizárt, hogy ez a mutató még ebben a frissítésben is nőni fog, hisz elég kellemetlen volt az a hiba, mikor a Q képessége egyáltalán nem sebzett.

Mi a tanulság? Ne mindig a borítójáról ítéljük meg a könyvet, vagy jelen esetben statisztikájáról a hőst. A fejlesztők a 9.15 során gyengítik is az ultiját, de erről később, egy másik cikkben.

A statisztikákat a champion.gg és az op.gg oldalakról gyűjtöttük le.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?