Ezúttal nem csak egy csapatot, hanem egy egész bajnokságot bukott a FIFA20!

Ezúttal nem csak egy csapatot, hanem egy egész bajnokságot bukott a FIFA20!

Az eddigi években a kanadai cég uralt szinte mindent, de a PES kiadója türelmesen várt a háttérben, most pedig előlépett és sorra köti a szerződéseket.

A Juventus licencének elvesztése után most egy újabb pofonnal kellett szembenéznie az EA Sportsnak, miután a Konami exkluzív szerződést kötött a Brazil Futball Szövetséggel. Ennek értelmében a brazil első és másodosztály csapatai és bajnoksága csak a PES2020-ban lesz elérhető.

Bár minket európaiakat nem üt szíven ez a történet annyira, ennek ellenére mégis nagy érvágás a FIFA-franchise életében. A Brasileirao ugyanis meghatározó részét képezheti a két nagy cég közötti licence háborúnak, hiszen a PES eddig emiatt nagy lemaradásban volt, de ez a 2019-es évvel megváltozhat, ha ilyen szerződéseket kötnek. Az EA Sports-nak félnivalója még nincsen, azonban ha ilyen ütemben nő a konkurenciája, kérdéses lehet a FIFA vezető pozíciója. A Dél-amerikai labdarúgás az Európai kontinens után a második legerősebb régiónak számít, ahol olyan nagy nevű és múltú együttesek találhatóak, mint a Botafogo, Corinthians, Cruzeiro, Flamengo, Fluminense, Palmeiras vagy a Vasco da Gama, csak hogy néhányat említsek. Azt se felejtsük el, hogy rengeteg tehetséget innen vásárolnak meg az élklubok. Mindenesetre idén ősszel nem találkozunk a brazil kiválóságokkal, kivéve persze azokkal, akik Európában vagy a FIFA-ban megtalálható csapatokban játszanak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!