Kihagyhatatlan meccsek várnak minket a következő napokban - Rangadó ajánló

Kihagyhatatlan meccsek várnak minket a következő napokban - Rangadó ajánló

League of Legends - Rengeteg párharc közül válogatunk, melyet érdemes a héten megnézned.

Egyre inkább közeledünk a VB-hez, így minden egyes meccs egyre kiélezettebb lesz. Ráadásul ezen a héten a sors is úgy akarta, hogy minden egyes régióban legyen egy igazi rangadó, amit érdemes megnéznünk. Épp ezért a 4 fő régió meccsei közül választottunk ki 1-1 meccset a július 26. - augusztus 2. közötti időszakból, melyekről azt gondoljuk, hogy ha LoL rajongó vagy, akkor nem érhet csalódás a megtekintésük után.

LEC: FC Schalke 04 - Splyce

Időpont: júl. 27., szombat 17:00

A jelenlegi tabella 3-4. helyezettje feszül majd egymásnak. Két hasonló karakterisztikájú csapatról beszélhetünk: mindkét együttesnél az alsó ösvény a kulcs a sikerhez. Upset és Kobbe is klasszis lövészek, akik tökéletesen alkalmasak a carry szerepre, bár Upset szememben kicsit túl-, míg a kígyók adc-je meg alulértékelt a közvélemény által. Továbbá mindkét fél felső ösvényese egy igazi vén róka Odoamne és a mi Csacsink személyében. Ezenfelül még a miden is feltörekvő újoncok szerepelnek a (hibátlanul szinte kiejthetetlen és leírhatatlan) Abbedagge és (ezzel ellentétben eszméletlenül menő nevű) Humanoid személyében.

A tavaszi szezonban 1-1-et értek el egymás ellen az alapszakaszban, de akkor ott a Schalke lecsúszott a rájátszásról. Nyáron a párharcuk első menetét a gelsenkircheni gárda nyerte, de a Splyce visszavágásra készül. Fontos is lenne számukra ez a siker, mert a meccs vesztese valószínűleg végleg búcsút inthet a második kiemelésnek és vele együtt az instant elődöntős szereplésnek. Egyébként a legtöbb szakértő és a bukmékerek is Csacsiékat hozták ki esélyesnek.

A szerkesztőség tippje: Splyce

LCS: Cloud9 - Team Liquid

Időpont: júl. 28., vasárnap 23:00

Avagy Észak-Amerika csapata kontra Észak-Amerika csapata, csak mindkettő picit máshogy. Míg a TL az összevásárolt világsztárokra épít, addig a C9 saját nevelésekben hisz (tudom, hogy a C9-ban is vannak/voltak légiósok, mégis rengeteg neves NA játékost ők fedeztek fel, plusz a külföldiek se sztárok voltak, amikor odakerültek). Emellett kis túlzással az idei MSI-ig ők voltak az egyetlenek, akik a nemzetközi hadszíntéren is labdába rúgtak. Pont most tudtak a "vizicsikók" hozzájuk felzárkózni ilyen téren.

Ha a játékosok egyéni tudását nézem, egyértelmű hogy a Liquid kerülne ki győztesen, talán csak a top-os párharc, ahol Licorice-t találom ügyesebbnek, meg a dzsungeles poszt, ami döntetlen (Svenskeren túlságosan inkonzisztens, hogy kihozzam győztesen). A C9 viszont nem is a skillben szokott az ellenfele fölé nőni, hanem a taktikában és az ún. "shotcalling"-ban, melynek Zeyzal a mestere (legalábbis rá szoktak a csapattársai legtöbbet hivatkozni). Innovatív játékfelfogásuk ellenére nem szokott ez bejönni a hozzájuk képest régimódi TL ellen. Volt ugye az a csúnya LCS döntő tavaly szeptemberben, ezenfelül idén tavasszal is 2:0-val hazaküldték őket. Hosszú böjt után egy emlékezetes meccsen pár hete végre megtörték a rossz sorozatot, de ennek ellenére a fogadási oldalak nem bíznak az ismétlésben velem ellentétben.

Szerkesztőségi tipp: Cloud9

LCK: SK Telecom T1 - Griffin

Időpont: júl. 28., vasárnap 10:00

Tavaszi döntő visszavágója, bár jelenleg egyik sem csillog olyan fényesen, mint akkor. SKT rettentően gyengén kezdett júniusban (1-5 mérleg), még mindig a rájátszás határán billegnek. Griffin helyzete ilyen téren stabilabb, de ők meg a legyőzhetetlenség nimbuszát vesztették el, ami eddig körül lengte őket (bár a döntőkben ez eddig sosem jött be nekik). Számomra meglepő, hogy Las Vegas-ban is az SKT egyértelmű esélyességét favorizálják ebben a párharcban.

Szerkesztőségi tipp: Griffin

LPL: RNG - Suning

Időpont: júl. 29., hétfő 13:00

Az LPL a nyugati néző számára talán legkevésbé követett és szeretett nagy régió. Aki szereti az agresszív stílust, továbbá a kiélezett meccseket, illetve a kiegyenlített bajnokságot, annak mindenképp ajánlom. Tökéletes belecsöppenésnek ezt a meccset ajánlom, ahol kőkemény küzdelem lesz. Kínában gauntlet rendszerű a playoffs, melynek lényege, hogy minél jobb az alapszakasz mérleg, annál kevesebb akadály, ellenfél, meccs kell a végső sikerhez. Az RNG tudna erről sokat mesélni, mivel tavasszal pont emiatt véreztek el oly hamar. Emiatt is választottam őket, plusz a Suning csapatában a Flash Wolvesból ismerős nevek szerepelnek: Maple és SwordArt. Karsa a másik oldalon, így kis pikantériája van, ki nyeri a régi bajtársak csatáját (fogadóoldalak szerint RNG).

Szerkesztőségi tipp: RNG

Ti melyik meccset várjátok a legjobban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: ESPN

Képek forrása: Dot Esports

Kövess Minket!