Vizicsacsi elektromos nindzsahörcsögként pusztított - LEC Summer Split 11. nap összefoglaló

Vizicsacsi elektromos nindzsahörcsögként pusztított - LEC Summer Split 11. nap összefoglaló

Óriási meccset játszott a Splyce és a Vitality, tovább növelte előnyét a G2. 11. meccsnap összefoglaló!

A 9.14-es patch megérkezett a tournament szerverekre is, így a LEC Summer Split 11. mérkőzésnapján már ebben a frissítésben játszottak Európa legerősebb csapatai. Vizicsacsi ezúttal is nagyot játszott, meglepetést okozott a Misfits. Következzen a rövid összefoglalónk!

Hiába kezdte jól az SK Gaming a S04 elleni összecsapást, Trick megrázta magát Sejuanival, és tulajdonképpen egymaga eldöntötte a mérkőzést. Sokkal jobban makrózott, jobban látta meg a lehetőségeket Csacsi volt csapata, így megérdemelten haladnak tovább a playoff irányába. A második mérkőzésen a múlt héten még Fnatic feletti győzelmet ünnelpő Rogue és a tabellán utolsó Excel csapott össze, azonban nem úgy alakult az eredmény, ahogy azt a legtöbben várták. Jobban farmolt az Excel a korai szakaszban, majd a sárkány mellett egy ellopott Gnar ultival Sylas odavágta a Rogue csapatát a falhoz, ezzel jelentős előnyhöz juttatta a papíron esélytelenebb csapatot. Tulajdonképpen ezzel a csapatharccal és a nagyon gyenge Sona + Taric bot lane miatt el is dőlt a meccs, bár mindent megtett az Excel, hogy eldobja a meccset, azonban a győzelem végül hozzájuk vándorolt. 

 

Pyke support mellett döntött Hylissang a Misfits elleni összecsapáson, azonban a Fnatic érthetetlen módon csak árnyéka volt önmagának. A korai szakaszt simán nyerte a Misfits, köszönhetően annak, hogy elkapták kétszer is Broxaht, utána azonban megrázta magát a korábbi világbajnok és a 20. percre teljesen ledolgozta hátrányát. A Baron körül előbb Nemesis, majd Bwipo is túlvállalta magát, Broxaht 1v1-ben lemosta LIDER Akalija, így ismét előnyhöz jutott a Misfits. A 25. percig ment az adok-kapok, de a Baront végül a Misfits húzta be, de ez még nem volt elég a győzelemhez. LIDER a 31. percben úgy döntött, hogy belemegy egy 1v4-es harcba. Sokan fognák a fejüket egy ilyen húzás után, de nem úgy a Misfits rajongói, ugyanis ez a váratlan ötlet döntötte el a meccset. Nagy győzelmet aratott a Misfits a Fnatic felett.

 

A váratlan győzelem után jött a nap számunkra legfontosabb meccse. A Splyce egy esetleges győzelemmel ismét a Fnatic elé kerülhetne, amíg a Vitalitynek minden sikerre szüksége van, ha nem akar lemondani a playoff álmairól. A korai szakasz Vizicsacsiéknak jött ki jobban, Xerxe ismét megmutatta, hogy miért tartják az egyik legjobb dzsungelesnek Európában. A középső szakaszban azonban valami összeomlott a Kígyóknál és a Vitality köszönte a lehetőséget. Megnyerték a csapatharcokat, elvittek három Baront, de a meccset még mindig nem tudták befejezni. Csacsi elektromos hörcsöge a legnehezebb pillanatokban sokkolta a Attilát és Jiizukét, így a Splyce egy óriási fordítással behúzta a győzelmet. Csacsi Kennenje ismét megmutatta, hogy az early game hátrány semmit sem jelent.

 

A nap zárómeccseként megismétlődött a Spring Split döntője, a G2 az Origin ellen léphetett színpadra. A 9.14-ben nagy buffot kapott Kled, így másodszor is láthattuk a felső ösvényen lovagolni Skaarlon. Az első gyilkosságot megszerezte Wunder, utána azonban a fókusz átkerült Capsre és Perkzre. Előbbi Corkival, utóbbi Yasuoval kergette az őrületbe Nukeduckékat és szép lassan nyílt az olló a két gárda között. 24 perc alatt, simán behúzta a G2 a meccset, ezzel tovább növelték helyüket a tabella élén.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.