Bemutatták a világ első RGB LED-es merevlemezét!

Bemutatták a világ első RGB LED-es merevlemezét!

Kicsit kezdünk túlzásokba esni az RGB LED világítás területén, de ez a mérnököket nem igazán zavarja.

A "gamer" számítógépházak belsejét gyakorlatilag az utolsó alkatrészig felszerelhetjük már RGB LED-ekkel, legyen szó a tápegységről, vagy a videokártya külön hűtőjéről. Az ADATA elszakadt a gépháztól, ugyanis az RGB LED fényeket a világon először egy HDD-re, azaz merevlemezre szerelte rá. Nézzük meg, hogy miért olyan különleges a HD770G külső háttértár, ami az RGB LED mellett tartogat még meglepetéseket!

Az ADATA nevével valószínű már találkoztatok, ha RAM-okat, SSD-ket, vagy mobil eszközhöz külső akkumulátort kerestetek. A tajvani vállalat 2017-ben a világ második legnagyobb DRAM modulgyártója volt, igaz óriási a lemaradása az éllovas Kingstonhoz képest. A HD770G egy teljesen új projekt, amibe a mérnökök belevágtak, mivel RGB-s HDD-t még nem találunk a piacon. A legmagasabb, IP68-as szabványnak is megfelel a hardver, így akár két méter mélyben is elúszkál két órán keresztül úgy, hogy nem károsodnak az alkatrészek, így az adataink sem. Xboxhoz, PS-hez, vagy akár a PC-nkhez is könnyedén párosítható, miközben az AES 256-bit titkosítással védhetjük a tárolt dokumentumokat a kíváncsi tekintetek elől.

A robusztus ház háromrétegű konstrukcióból épül fel, ami felé akár sivatagi homok, vagy egy elektromos sokkoló is közelíthet, nem igazán fogja érdekelni. Az RGB világítás létjogosultsága megkérdőjelezhető még mindig, de ha ettől eltekintünk, akkor is nagyszerű külső HDD-t kapunk a pénzünkért. Árról és elérhetőségről egyelőre még nincs hír, de hamarosan érkezhet a polcokra a HD770G.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!