Mindössze 25 perc alatt lerendezte egymás között a Fnatic és a G2 - LEC 14. nap összefoglaló

Mindössze 25 perc alatt lerendezte egymás között a Fnatic és a G2 - LEC 14. nap összefoglaló

Európa papíron két legjobb csapata pillanatok alatt lerendezte egymás között a LEC Summer Split rangadóját.

Revansra készült a G2, ugyanis megismétlődött a LEC Summer Split rangadója, amire tegnap este mindenki kíváncsi volt. A Fnatic elleni összecsapás végül alighogy elkezdődött, már véget is ért. Röviden összefoglaltuk a LEC nyári szezonjának 14. meccsnapját!

Felütésként a két sereghajtó akasztotta össze a bajszát. Az SK-nak és a Misfitsnek is van még esélye a playoffra, de ehhez minden meccsüket hozniuk kéne az utolsó két hétben. Lider Zed választása és a bot lane show garantálta az izgalmakat az első percekben, amiből végül a Misfits jött ki jobban. A mid game-re összeszedte magát az SK és szépen játszotta meg a csapatharcokat, amivel a vezetést is átvették. Egy nagyszerű 0-4-es csere után a Baront is elhozta az SK, de ekkor még nem tudták befejezni a meccset. A 30. perc után azonban végre feltörték a Misfits páncélját és bedöntötték a Nexust.

A folytatásban az egyre jobb formát mutató Vitality és az az Excel találkozott, akik legutóbb pont Csacsiékat gyűrték le. Jiizuka Tristana middel keserítette Mickey életét, amíg a pálya többi részén folyamatosan törték a toronypáncélokat Yamatocannon legényei. Sokkal jobban támadta a célpontokat a francia csapat, de nem adta könnyen magát az Excel. A csapatharcokban jól tartották magukat, egyedül Cabochard Akalijával nem tudtak mit kezdeni. A 29. percben még a Baront is elhozta az Excel, de ez sem volt elég a fordításhoz. A 39. percben ismét Baront hozott a brit csapat, de azonnal el is bukták a csapatharcot a Nashor maradványai felett, így a Vitality lassan ugyan, de behúzta a győzelmet.

 

A harmadik felvonásban jöttek Vizicsacsiék és a nap talán legsimább meccsét tették le az asztalra. A Splyce az Excel elleni pofon után maximálisan koncentrált és esélyt sem adott a Rogue-nak. Nagyot játszott Xerxe, aki 4-0-val bekezdett az első 20 percben, ezzel a csapatát közel 10 ezer goldos előnyhöz juttatta. Nem is dobta el az előnyt a Splyce, és igaz 36 perc alatt, de végig egyoldalú meccsen zárkóztak fel a Fnatic mellé.

Az S04 és az Origen fej-fej mellett halad a playoff felé, de a jobb helyezésekhez minden győzelemre szükség van. Gyilkosságban szegény, de taktikázásban annál gazdagabb meccsen szórakoztatták a nézőket, ezzel tökéletesen felvezették a nap rangadóját. Mindkét csapatban voltak kiemelkedő játékosok, mivel a Corki mid ezúttal Nukeduck kezei között szaladt meg, a túloldalon Abbedagge Akalija és Upset Kai'saja jelentette a legnagyobb fenyegetést. Kold elképesztően nagyot játszott, belopott egy Baront és egy Elder Drake-et is, azonban a S04 nem tört össze és Upset "200 IQ-s" backdoorjával behúzta a nagyon értékes győzelmet. 

25 perc, 27 gyilkosság. Ezzel össze is lehetne foglalni a G2 és a Fnatic vérengzését, de nézzük kicsit részletesebben. Rekkles Karma pickje ezúttal sem maradt el, meg is lett a gyümölcse, ugyanis a first blood nála landolt. A kijózanító pofon után a G2 összeszedte magát és a Fnatic vörös erősítésénél behúztak két gyilkosságot, majd a Mountain Drake-et is eltették maguknak. További három gyilkosságot húztak be Mikyx vezetésével, de a Fnatic nem lengette meg a fehér zászlót, hanem bíztak Broxah hívásaiban, aminek meg is lett az eredménye. Felzárkóztak Capsékre, de a G2 mindig egy lépéssel előrébb járt. A 18. percben ismét Rekkles és Hyllisang húzta a rövidebbet, sőt Bwipot is sikerült elkapni, így jelentősebb előnyre tett szert a G2. Ezzel már jól gazdálkodtak a továbbiakban is, így a Fnatic hiába próbálkozott több fronton is, mindig leküzdhetetlen akadályokba ütközött. 19-8-ra hozták a gyilkosságokat Perkzék, ezzel egyértelműsítették, hogy ők a legjobbak Európában. A Fnaticból talán csak Nemesist lehet kiemelni a tegnapi napról, de egy nagyszerű szlovén játékos egyedül nem csinál nyarat.

Négy mérkőzés van még hátra a LEC Summer Split alapszakaszából, minden esélye megvan még a Splyce-nak és Vizicsacsinak, hogy a második helyen végezzenek!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!