A címvédést egy történelmi siker akadályozta meg a FIFA eWorld Cup döntőjében!

MoAuba lett az első német e-sportoló, aki megnyerte az eWorld Cup sorozatot és ezzel világbajnokká vált, a trófeát pedig Zaha kíséretében vehette át miután a döntőben 2018 bajnokát, Msdossaryt győzte le 4:3-ra.

A 2004 óta futó világbajnoki sorozat, a FIFA eWorld Cup először hozott német győzelmet. Mohammed "MoAuba" Harkous ugyanis háromnapnyi küzdelmet követően felült a világ trónjára.

A verseny előtt mindenki azt pedzegette, hogy vajon Mosaad "Msdossary" Aldossary meg tudja védeni a 2018-ban szerzett vb aranyérmét. Az Xbox konzol döntőjébe a szaúd-arábiai játékos veretlenül érkezett, vele szemben pedig a francia Rafsou állt. A 14. helyen kiemelt ellenfele olyan szinten jól kezdett, hogy az első mérkőzést meg is nyerte 2:1-re. A visszavágón viszont Msdossary megtáltosodott és három gólt vágva fordított, Rafsou ugyan az utolsó percig küzdött, de a szépítés már nagyon későn érkezett, 3:1-re kikapott, így összesítettben 4:3-al a tavalyi világbajnok bejutott a fináléba.

PS4-en még drámaibb küzdelem alakult ki MoAuba és Nicolas, az első kiemelt között. Az első mérkőzésen a német kiütötte ellenfelét 4:1-re, és úgy tűnt komoly ellenállás nélkül jut a döntőbe, azonban a második mérkőzésen Nicolas a 93. percben szerzett találatával szintén 4:1-re tudott győzni. A hosszabbítás nem hozott gólt, a büntetők pedig további izgalmakat hoztak magukkal. Az első 2-2 tizenegyest elrontották, aztán 3-3-ig jutottak a felek, végül a 6. sorozatot az argentin már nem bírta idegekkel, 5:5 után büntetőkkel (4:3) MoAuba jutott a fináléba.

A döntőben aztán ismét egy szoros csatát láthatott a teljesen megtelt O2 Aréna közönsége. Az első (Xbox One konzolon) 1:1-re végeztek, majd a második mérkőzésen MoAuba letaglózta ellenfelét, a 24. percben már 2:0-ára vezetett, és bár támadott végig Msdossary, csak egy szépítő gólra futotta erejéből. MoAuba 3:2-re diadalmaskodott, ami után átvehette a kupát és a 250 ezer dollárról szóló csekket.

Nem ez volt az egyetlen kitüntetés, amit kiosztottak, Msdossarynak a rajongók ugyanis megszavazták a #DareToCrea díjat, a legkreatívabb gólért cserébe.

Az elmúlt három esztendőben sorra kijutott a vb-re MoAuba és mindannyiszor a legjobb négyig menetelt, most viszont sikerült végre a trófeát is elhódítania.

“Egyáltalán nem számítottam erre. Arra gondoltam, hogy a negyed vagy elődöntőt el tudom érni. A FIFA-ban viszont az adott pillanat számít, nem lényeg, hogy milyen volt a szezonod, ha egy ilyen napon jól teljesítesz. Nem hittem, hogy bármelyik német játékos nyerhet, olyan ellenfelek ellen, mint Tekkz, Nicolas vagy Msdossary. Ők egy másik szinten vannak. Nem csak jól kellett játszanom, szerencsém is volt ezzel a győzelemmel." - mondta örömittasan a mérkőzés után MoAuba.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!