Veszélyes biztonsági rések miatt adott ki figyelmeztetést az NVIDIA!

Veszélyes biztonsági rések miatt adott ki figyelmeztetést az NVIDIA!

Nem kell megijedni, de a cég komoly biztonsági réseket fedezett fel az NVIDIA grafikus vezérlőinek szoftvereiben, így érdemes mihamarabb felpakolni a legújabbakat.

Egy közleményben hívta fel a figyelmet az NVIDIA a felhasználói számára, hogy keressék meg és töltsék le, majd telepítsék a legújabb illesztőprogramokat a videokártyáikhoz. Nem kevesebb, mint öt hibát fedeztek fel a GeForce, Quadro és Tesla modellek windowsos programjaiban.

Ráadásul nem holmi gyerekcsínyre alkalmasak, ugyanis a gyártó nagyon veszélyes plecsnivel látta el ezeket a biztonsági réseket. Elméletileg mind az öt lehetővé teszi a helyi kódok végrehajtását, a szolgáltatás megtagadását vagy éppen a jogosultságok továbbadását. Éppen emiatt javasolt, hogy sürgősen frissítsen drivert minden NVIDIA tulajdonos.

A legújabb driverek már tartalmazzák a fixeket, így aki updatel az biztonságban tudhatja a hardverét és szoftverét egyaránt. Szerencsére azért egy rendszer megtámadásához a hackernek helyi hozzáférésre van szüksége, távolról nem tudja végrehajtani azt. Megvédeni a számítógépünket azonban csak ezzel a frissítéssel lehetséges.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!