Akkor kit is küldhet az NA LCS az idei világbajnokságra?

Akkor kit is küldhet az NA LCS az idei világbajnokságra?

Amerikában már véget ért a nyár szezon alap szakasza, így itt az ideje megnézni, hogy mégis kinek van esélye arra, hogy ott legyen a vébén.

Most hétvégén véget ért az NA LCS nyári alapszakasza és végre kirajzolódott a rájátszás mezőnye. A Team Liquid magabiztosan, de kicsi előnnyel zárt az első helyen, mögötte szorosan a Cloud9 gárdája húzta be a második helyet. Ezzel meglett, hogy ők ketten már biztos ott lesznek az elődöntőkben. Mögöttük persze szorosan ott volt a Counter Logic Gaming és a Team Solomid is látótávolságban loholt. A kérdés az, hogy melyik csapatok képviselik majd a bajnokságot az őszi világversenyen? Csak a tisztánlátás miatt, két csapat automatikusan megy, a Summer Split győztese és az, aki a legtöbb Championship pontot gyűjtötte. Ezen kívül a négy csapat, akik még elég pontot szedtek össze, egy kvalifikációs tornán vesznek részt, ahonnan egy jut tovább. Egy fórumozó nagyszerű táblázatot rakott össze arra, hogy lássuk mi a helyzet most.

Csapat Tavaszi pontok Minimum nyári pontok Total
Liquid 90 55+ 145+
TSM 70 20+ 90+
Cloud 9 40 55+ 95+
FlyQuest 40 0 40
CLG 0 20+ 20+
Clutch Gaming 0 20+ 20+
Optic Gaming 0 20+ 20+

Most pedig nézzük meg egyenként a csapatokat és nézzük, kinek milyen esélyei vannak.

Team Liquid

Látva a csapat formáját azt kell mondanunk, hogy nehéz lesz ezt a vébé helyet elveszíteni, de matematikailag lehetséges. Ha a Liquid az elődöntőben kikap és a döntőben a TSM a második helyen végez, akkor pontban Bjergsen csapata előrébb lesz. Persze, ha a TSM nem jut a döntőbe, akkor a Liquid automatikusan megvan pontokból.

Cloud9

Sneaky csapata rendesen megfordította a dolgokat nyárra, csak az a kár, hogy a tavaszi szezon nem sikerült igazán acélosra. Ettől függetlenül nagyon jó esélyekkel indul a csapat. A bajnokság megnyerésén kívül is van esélyük arra, hogy pontból ott legyenek a világbajnokságon. Ehhez csak annyi kell, hogy a Liquid nyerje a bajnokságot és a TSM kerüljön a C9 mögé a rangsorban. De abban az esetben, ha a Liquid nem húzza be az elődöntőt, akkor már csak a bajnoki cím elég a repülőjegyhez, hiszen őket pontban már nem tudják megverni.

Team Solomid

Reginald csapata ugyan kicsit rázósan vette a nyári szezon akadályait, de még mindig nekik van a legtöbb esélyük arra, hogy pontból meglegyenek, köszönhetően a tavaszi szezon második helyének. Ha a TSM bejut a szezondöntőbe, akkor automatikusan megvan a kijutás, illetve a történet ugyanaz, ha se ők, se a C9 nem jut ki az elődöntőből. 

Counter Logic Gaming, Clutch Gaming, Optic Gaming

Náluk az automatikus kijutáshoz egy út vezet, meg kell nyerniük a mostani bajnokságot. Pontban már nem tudják utolérni az élmezőnyt, így csak a győzelem elég.

A kijutási bajnokság

Persze van egy harmadik hely is, amit elérhetnek a csapatok, de ezért egy négyfős tornán kell a legjobbnak lenni. Ezen a tornán már tuti ott lehet a Team Liquid, a TSM, a Cloud9(ha szükség van rá) és a Flyquest. Viszont a CLG, az Optic és a Clutch még megküzd érte. A Playoff során, ha nyernek egy meccset, akkor már tuti megvan a kvalifikációs torna, de vannak egyéb esélyek is. A CLG akkor is bejut, ha veszít, de a Clutch is veszít. A Clutch is bejut ha veszít és az Optic is veszít.

Szóval érdekes összefonódások lehetnek még itt, de már legalább látjuk, hogy hol a vége az amerikai bajnokságnak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!