Hirdetés

Ezúttal nem hatott Vizicsacsira a Gangplank átok

Hodi | 19/08/10 08:45
Cikk mentése

A playoff hely már biztos, az utolsó hét dönt majd arról, hogy hanyadik helyről kezdi meg a Splyce a rájátszást.

Hirdetés

Az utolsó előtti hetéhez érkezett a LEC idei nyári szezonja, így a csapatoknak már csak négy meccsük maradt arra, hogy a lehető legjobb eredményt hozzák ki az alapszakaszból. Különösen igaz ez a Fnatic, a Splyce és az Origen hármasára, a következő bő egy hétben őket kell majd a leginkább figyelni, hiszen mindhárom csapat azért küzd, hogy még fennmaradó két vb hely egyikét elcsípjék. Azért két hely, mert a G2 nyári győzelme és így biztos vb szereplése egyelőre megingathatatlannak tűnik, így a rájátszás kérdése az lesz, hogy a fenti hármas közül a) ki tud a legtöbb pontot szerezni és b) ki tud sötét lóként befutni a regionális döntő bajnokaként. 

Éppen ezért is volt fontos a Splyce és az Origen összecsapása péntek este. A tavaszi ezüstérmes tavaszhoz képest halvány árnyéka önmagának, és bár a hátralevő három meccsükön papíron nála gyengébb csapatokkal játszik majd, a meglévő 6 győzelem könnyen lehet, hogy még a playoffhoz is kevés lesz, hiszen nekik mindhármat nyerni, míg a most negyedik Schalke gárdájának mindhárom hátralevő meccsét bukni kéne ahhoz, hogy egyáltalán tiebreakerig elmenjenek. Ez azt jelentené, hogy az Origen nyáron nem szerez pontot, és mivel itt alapból többet lehet szerezni, nagy az esély arra, hogy az OG csak a regionális döntőben kap majd esélyt a vb-re.

Visszatérve a meccsre, egyik csapat se húzott elő semmi váratlant a kalapból, talán amiatt lehetett izgulni, hogy Vizicsacsi Gangplankezik, amivel hírhedten peches szokott lenni profi meccseken, az örökmérlege ezzel a hőssel 19 mérkőzésből mindössze 4 (!) győzelem, nincs még egy hős, akivel ennyire rosszul teljesítene a profi mezőnyben. Ennek megfelelően, ő lett a párharc első áldozata, miután a játék elején kiszedték a villanását, Alphari és Kold a 4. perc elején simán legankelték. A 8. percben 4v3-ban harcolt az OG az alsó ösvényen és két Splyce játékost el is tudtak hozni, de érkezett középről Humanoid, aki 2-2-re hozta ki a cserét. A csehek fiatal tehetsége egyébként úgy néz ki, felnőtt a LEC-hez, az egész szezonban parádésan játszik, ezen a meccsen pedig szintén ő vitte a hátán a csapatát. 

Nagyjából ez az első 10 perc kellett a Splyce-nak, hogy felébredjenek, a fordulópont pedig a 15. percben jött, amikor az Origen azt hitte, középen négy az egy ellen kiszedhetik Humanoidot a torony alól. Humanoid zseniálisan játszotta ki Akali W-jével őket, addigra pedig érkezett Xerxe Qiyanaval, illetve Norskeren Braummal, és tökéletes időzítéssel, egy fél évre a levegőbe lökték az Origen játékosait, hogy mire leérnek, halottak legyenek. Innentől beindult a Splyce henger, jöttek a sárkányok és a baronok egymás után, Csacsiék pedig 30 perc alatt be is fejezték az összecsapást.

A nap többi meccsén a nagy meglepetés nem történt, a G2 és a Fnatic is simán nyert, a "nagyok" közül egyedül a még playoff esélyes Vitality kapott ki, de a rájátszás tekintetében ők is csak a Schalke ötösére lehetnek veszélyesek. Szombat este folytatás, A Splyce nyitja a táncot 17 órakor az SK Gaming ellen. A győzelem természetesen kötelező!

A többi meccs összefoglalóját itt tudjátok megnézni:

A tabella állása:

 1. G2 13-2
 2. FNC, SPY 11-4
 3. Schalke 9-6
 4. Vitality 7-8
 5. Origen 6-9
 6. SK, Rogue 5-10
 7. Misfits, Excel 4-11

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
 • Komojtalan 3 hónapja
  Nálam még a 6. hely is rájátszást ér, de ti tudjátok. Mondjuk ott sok esélye nincs az OG -nek bárki ellen is játszanak, de történtek már csodák.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?