"3-3-at scrimeltünk az egyik leggyengébb koreai csapattal" - Tényleg kiesne az LCK-ből, ha ott játszana a G2?

LS-t szinte karóra húzták mert azt mondta, hogy kiesne a G2 az LCK-ből, de könnyen lehet, hogy nem mondott akkor badarságot.

Pár hónappal ezelőtt LS, az LCK angol nyelvű kommentátora/streamer/edzője egy igen bátor tweetben azt írta, hogy a G2 csapata valószínűleg inkább az LCK hátsó szárnyában helyezkedne el, sőt előfordulhatna, hogy ki is esik. Azóta a tweetet már törölte, hisz hatalmas negatív visszhangot kapott a kijelentésért. Persze LS nyilván favorizálja a koreai csapatokat és az MSI megnyerése után tényleg nincs erős vitaalapja arra, hogy a G2 tényleg szenvedne a koreai ligában. A jelenleg is nagyon jól teljesítő, a Vitality ellen már Garennel trollkodó európai csapat azért próbál szerény maradni és az LEC szombati napján az edző szájából egy igen érdekes adat hangzott el.

"Grabbz: Amikor Koreában bootcampeltünk rájöttünk, hogy még az ottani gyengébb csapatok is sokkal jobbak macroban, mint Európa középmezőnye.

Papasmithy: Még a KT és a Jin Air is?

Grabbz: Közülük az egyikkel még scrimeltünk is és összesen 3-3-at játszottunk"

Minden bizonnyal a KT-vel sikerült összehozni a gyakorlómeccseket, ha pedig tényleg csak egy gyenge 3-3-at sikerült kihozni ellenük, az nem vett jó fényt a G2-ra a hamarosan induló VB előtt. Persze egy gyakorló és egy tétmeccs között hatalmas különbség van, de ezen információk tudatában könnyen előfordulhat, hogy LS-nek legalább félig igaza van.

Szerencsére én mindkét ligát követem, így saját tapasztalataim szerint tényleg előfordulhat, hogy a G2 kicsit szenvedne az LCK-ben, de azt egyenesen kizártnak tartom, hogy ne jussanak be a rájátszásba. A Jin Air történelme legrosszabb szezonját futja, jelenleg 0 győzelemmel és 15 vereséggel várják a folytatást, míg a KT a vele egy szinten lévő Hanwa Life-ot, az előbb emlegetett Jin Air-t, az Afreeca Freecs-et és a Gen.G-t tudta elverni. Utóbbi egyébként pont az elsőségre hajt, így látszik, hogy a KT képes meglepetésekre, idén csak nem találták meg a formájukat.

A VB mindenesetre könnyen bebizonyíthatja, hogy kinek van igaza, ha pedig véletlen még a kínaiakat is legyűri a G2, akkor nincs menekvés, tényleg ők a világ legjobb csapata és valószínűleg még az LCK-ben is jól teljesítenének.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.