Hirdetés

Az örökké tartó kalandozás, avagy a csak RP-ért kapható Örökkévalók

Huzsi,Ladczi92 | 19/08/14 12:57
Cikk mentése

Elhoztuk nektek a LoL legújabb funkcióját, az Örökkévalók tervezési koncepcióját és céljait, valamint a GYIK-ban található érdekes infókat.

Hirdetés

Kedd este látott napvilágot egy igencsak hosszúra sikeredett bejegyzés egy Riotos, Kenadamsnsa tollából. A bejegyzésben pedig nem másról, mint a játék legújabb funkciójáról tudhatunk meg rengeteg dolgot, ami az Örökkévalók névre hallgat.Az új koncepció lényege az, hogy valami új hősalapi funkciót hozzanak be a játékba ami lehetővé teszi, hogy megmutathassuk milyen eredményeket értünk el kedvenc hőseinkkel. Ez a funkció a 9.17-es frissítésben válik elérhetővé a PBE szerveren.

Kenadamsnsa többek között az is elárulta, hogy hogyan született meg az ötlet. A Riot néhány havonta elküld egy kérdőívet a játékosai számára világszerte. hogy felmérjék, milyen személyre szabást segítő funkciókat látnának szívesen. A leggyakoribb kérés pedig az, hogy legyenek hősalapú személyes eredmények. Úgy döntöttek, hogy belevágnak a projektbe, bár tudják, hogy jó néhány kihívással kell majd szembenézniük, hisz több mint 140 hősre kell majd személyes eredményeket kitalálniuk. 321312Alapvető céljaik, hogy lehetővé tegyék a játékosok számára, hogy a játékban és azon kívül is megmutathassák, mit értek el: Új fejlődési rendszert kialakítani a hősismeret és a rangsorolás mellett, a játékosok által elért eredményeket egyedi jutalmakkal díjazni.

A tervezők úgy döntöttek, hogy az Örökkévalók szintet tudnak majd lépni és azt szeretnék, ha a játékosok különösen emlékezetes és nagyszerű pillanatokat élnének át és egyedi jutalmakban részesülnének. Az egyik ötlet, ami megragadta a fantáziájukat, az az egyéni rekord megdöntése, ami a fitnesz világából jött. Ezzel tiszteleghetünk a főkarakterünk egy emlékezetes játéka előtt és mindenki más előtt is villoghatunk vele az adott pillanatban.

Ha egyéni rekordot érünk el egy meccsen speciális mérföldkőre vonatkozó értesítés jelenik meg a játékban, hogy a többiek is tudjanak a nagy pillanatról, és a meccsvégi képernyőre is felkerülünk!

Egy másik bónusz jutalmat is beszerettek volna vezetni, egy készletbe tartozó összes Örökkévaló lángjának meggyújtásáért, amely idővel tovább bővíthető. Ez az ötlet is, mint oly sok, egy játékostól származott: egy hősismereti jelvény. Amikor egy készletbe tartozó összes Örökkévaló lángját meggyújtjuk, a hősismereti jelvény speciális jelekkel és egy változó lángeffektussal egészül ki, ami azt is jelzi, hogy hány készlet lángját gyújtottuk meg eddig.

A fejlesztők szerettek volna vizuális megjelenítést is társítani az elért személyes eredményekhez. Megtetszett számukra az ötlet, hogy Runaterra ősi Istenei tetszésüket nyilvánítsák ki elért eredményeink láttán. Így többféle típusú Örökkévalót is ki tudtak fejleszteni, amelyek mindegyike más-más alapvető játékbeli területet képvisel.

Íme az Örökkévalók és az, hogy milyen személyes eredményt képviselnek:

Az Őrző

 • Hősök tömegirányítása a harcok során
 • Jelmondat: „Az ÉN szabályaim szerint játszunk.”
 • Példák hősökre: Sejuani, Nunu

Az Oltalmazó

 • A sebzési vagy tömegirányítási hatás csökkentése tankolással, pajzzsal vagy megelőzéssel
 • Jelmondat: „Ma biztos nem!”
 • Példák hősökre: Braum, Shen

A Császárnő

 • Kiemelkedő mikro-/makrojáték; hibátlan játék vagy döntéshozatal
 • Jelmondat: „Nagy ész. Nagy játék.”
 • Példák hősökre: Fiora, Ezreal

A Felfedező

 • A csapattársak segítése, hogy akciókat indíthassanak és harcban maradhassanak
 • Jelmondat: „KATTINTS A LÁMPÁSRA!”
 • Példák hősökre: Soraka, Sona

A Harcos

 • Sebzés a lehető legbrutálisabb, legegyszerűbb módon
 • Jelmondat: „Véged.”
 • Példák hősökre: Mordekaiser, Darius

A Csaló

 • Átverés, manipuláció, megtévesztés
 • Jelmondat: „ /all ?”
 • Példák hősökre: Shaco, Teemo

Az egyik legfontosabb dolog még csak most következik, mégpedig az, hogy hogyan is szerezhetőek meg ezek. Igen egyszerűen. Megvásárolható lesz a játék Boltjában, Örökkévalók felületén vagy közvetlenül a hőst bemutató oldalon. Természetesen mindez RP-be fog kerülni, PBE-re 850 RP / csomag áron kerültek be az éjjel. Azt azért elárulták, hogy Örökkévalót nem lehet majd ajándékozni, illetve zsákmányként sem lehet megszerezni őket.

Mielőtt nekiállnánk a végeláthatatlan savazásnak, ami az Örökkévalók megszerzését illeti és azt, hogy RP-be kerül, gondoljuk csak át. A játékba új rendszerként érkeznek, amely kifejlesztése embert próbáló feladatnak bizonyult a Riot számára is és nagy mértékben új technológiára épül. Az új funkció legfőképp az emberek elvárásaira válasz, tehát végre olyan funkcióval is bővül a játék, amire a legtöbben vágytak. Ennyi karakterhez, egyenként egyéni, személyre szabott eredményeket kitalálni nem kis feladat. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a már meglévő hasonló rendszerek más játékokban szintén fizetős tárgyak, ezért úgy döntöttek, hogy a játékosok RP-ért tudják ezt beszerezni LOL-on belül.

Hasznos információk, melyet a Riot a Örökkévalók GYIK oldalára tett ki bejegyzésében.

Az Örökkévalók az 1. szinttől fogva bárki számára elérhetők. Az Örökkévalók először a nyilvános béta környezetben (PBE) teszik tiszteletüket augusztus 13-án. Csak saját hősökhöz vásárolhatsz Örökkévalók-készletek. Az Örökkévalók készletekben fognak érkezni, mindegyikben 3 lesz. Idővel érkezni fognak újabbak. Egyelőre nem lehet Örökkévalókat ajándékozni. Jelenleg nem lehet zsákmányként szerezni.

Ahogy egyre több készlet jelenik meg, te választod ki, hogy mely Örökkévalók jelenjenek meg a töltőképernyőn és a játékban. A meglévő Örökkévalók a hősöket bemutató oldalak Fejlődés lapján találhatók meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Anonymous326 3 hónapja
  Szerintem tök jó lesz egy ilyen kis újításnak mindig tudok örülni
  0 0 Válasz
 • hi_im_lobotomy 3 hónapja
  Megvédte. Megvédte a RIOT-ot, mert egy tartalmat pénzért akar adni. XD
  0 0 Válasz
 • Peterhenk 3 hónapja
  Oke , de elsonek a klienst kene megcsinalni . ????
  0 0 Válasz
 • MiszterSzandii 3 hónapja
  Lenne inkább Yasuos kóla nálunk is
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?