SPY vs FNC összecsapás a második helyért, nagy bajban az SKT - heti meccsbeharangozó

League of Legends - Mindenhol elérkeztünk az alapszakasz utolsó fordulójához, kivéve Észak-Amerikában. Ott már egy ideje dübörög a rájátszás, sőt az elődöntők következnek!

Itt az utolsó hét! Egyes csapatoktól könnyes búcsút veszünk, míg mások az előkelő helyekért szállnak még harcba. A séma maradt a régi, azaz a hétvégi meccsek közül szemezgettünk és aki megfogadja, az garantáltan jóízűen fog csettintgetni.

LEC: Splyce - Fnatic

Időpont: aug. 16., péntek 20:00

Hetek óta ennek a két csapatnak a versenyfutását figyelhetjük árgus szemekkel a második helyért. Nos, elérkeztünk a végjátszmához, ahol kis túlzással pontot tehetünk majd a kérdés végére (ha a Fnatic nyerne és ha a Rogue másnap beleköpne a levesükbe, akkor még lehet köztük tiebreaker).

A Splyce egy igazi régi vágású alakulat. Nincsenek Meta újító választásaik vagy kompozícióik, továbbá szeretik elhúzni a meccset, majd kis túlzással mindent feltenni Kobbe játékára. Ha poénkodni szeretnék, mondhatnám, hogy eltévesztették a régiót, hiszen ez a tengerentúliakra jellemző vagy az volt. Mégis ez a stílus annyira passzol a kerethez, hogy a német precizitással kivitelezett stratégiájukkal még a náluk erősebbnek titulált ellenfeleket is képesek megleckéztetni.

A Fnatic már inkább próbál a trendeknek megfelelni. Sokat elárul már csak az a tény, hogy Rekkles leggyakrabban játszott hőse nyáron nem más, mint Karma. Még akár másolással is lehetne őket vádolni, ugyanis a G2 mintájára két mides (adc nélküli) felállással is bepróbálkoztak, igaz nem sok jó sült ki belőle.

Ha a győzelmi esélyeket nézzük, akkor egyértelműen azon fog múlni a dolog, hogy ki lesz képes a másikra ráerőltetni az akaratát. Ha mozgalmas, rövid összecsapás lesz, akkor csak a Fnatic sikere miatt lehet, viszont ha a Splyce-nak sikerül lelassítania a történéseket, valamint húzni az időt, akkor a mérleg nyelve már feléjük mutat.

Szerkesztőségi tippek:

Splyce (3): Wolfi, Aioween, Tito

Fnatic (1): Loemifar

Szavazzatok Ti is!

LCS: Cloud9 - Counter Logic Gaming

Időpont: aug. 17., szombat 23:00

A CLG-t láthatóan felbőszítette, hogy utolsó pillanatban elhappolták előlük a második kiemelést és a haragjukat kitöltötték az OpTic csapatán egy sima 3:0 formájában. Most viszont az elkövetőt sodorta eléjük az élet. Biztosak lehetünk benne, hogy mindent elkövetnek majd a revansért!

A C9 az a csapat, amely mindig képes megújulni. Az utóbbi pár évben olyan klasszisok elvesztését sikerült átvészelniük, mint a már TL-s Jensen és Impact. Egyedül Sneaky az, aki állandóságot képviseli a szervezetnél. Az extravagáns crossplay-jeiről is ismert lövész, akiről vicces memek tömkelege készül (például Sneaky in lane stb.), már a Quantic Gamingnél is űzte az ipart 2013 tavaszán, melyből lett a mai C9. Meglehet, hogy a legendás játékos hattyúdalát látjuk, mert ő is 26 éves lesz jövőre, plusz a csapata is egyre többször favorizálja a cseréjét, Deftlyt.

A Cloud9 Észak-Amerika leginnovatívabb ötösfogata (esetükben tízesfogat), míg a CLG sokat fejlődött ugyan az utóbbi időszakban, de a konkurensük szimplán rutinosabb. Valószínűleg ez meg is látszik majd, nem véletlenül a fogadóirodáknál a felhőcskék az esélyesek.

Szerkesztőségi tippek:

C9 (3): Aioween, Loemifar, Tito

CLG (1): Wolfi

Nektek mi a véleményetek?

LCK: SANDBOX Gaming - SK Telecom T1

Időpont: aug. 17., szombat 13:00

A koreai pontvadászatot csak felületesen vagy egyáltalán nem követő olvasóink erre a ütközetre foci hasonlattal élve simán rávághatnák, hogy országos kettes, de nem eszik azt olyan forrón...

A SB egyike azon három társaságnak, amelyek már biztosították helyüket a rájátszásban (másik kettő a DAMWON, ill. a Griffin), továbbá megosztva ugyan, de jelenleg a SANDBOX rendelkezik a leghosszabb győzelmi szériával. Kis mázlival még az alapszakasz első hely is meglehet nekik, ami az ottani Gauntlet-rendszer miatt automatikus finálét érne.

Az SKT ezzel ellentétben elég ramaty állapotban van. Augusztus elejére úgy tűnt végre összekapták magukat, most mégis 2 csúnya verességgel érkeznek (a Hawnha ellen szerintem máig nem tudják mi történt, a DAMWON meg feltörölte velük a padlót). Nekik még nagyobb jelentőségű a párharc kimenetele, mint az ellenfélnek, ugyanis ha kikapnak, akkor még a playoffsról is lemaradhatnak. Ez a forgatókönyv annyira elképzelhetetlen a legtöbb ember számára, hogy mi se tudtunk máshogy tippelni (kivéve persze Wolfit). 

Szerkesztőségi tippek:

SANDBOX (1): Wolfi

SKT (3): Aioween, Loemifar, Tito

Szavazz Te is!

LPL: Top Esports - FunPlus Phoenix

Időpont: aug. 18., vasárnap 13:00

Ezen a héten a nyugati rajongó számára két ismeretlen gárda sörmeccsére invitálunk. Épp ideje feltérképezni őket, mert szakértői berkekben az se okozna meglepetést, ha az idei vb-döntő e két fél között zajlana!

Top Esports nem egy nagy múltú szervezet, ezen a néven is csak május óta fut. Jogelődje a 2017 decemberében alapított Topsports Gaming. Az idei évig nem is tudtak mit felmutatni. Mechanikailag nagyszerű játékosaik vannak minden posztra, de Knight9 messze kiemelkedik. Egyik egyéni címet zsebeli be a másik után (tavasszal második csapatos All-Pro, tavasszal, ill. most nyáron a "meccs embere" szavazáson utcahosszal vezet stb.). Sokaknak lehet túlzás amit írok, de szerintem Faker legszebb éveit idézi dominanciában. 

A FunPlus egyszerre érkezett a ligába anno a Topsports Gaminggel és a sikeressége is hasonló ívben alakult: idén robbantottak! Bár mint már említettem, a Top se egy egyszemélyes hadsereg, a FPX-re ez hatványozottan igaz. Tian kérdés nélkül a liga legjobb erdésze jelenleg, az alsó ösvényes páros, valamint GimGoon, a felső ösvényes is a krémhez tartozik a bajnokságban, de mégis Doinb a húzónév. Knight9 mellett ő a mides, ha az LPL-ről van szó. Bármennyire is fenomenális játékos, nemzetközi vizekre (a Rift Rivals-on kívül) nem sikerült máig kievickélnie, ugyanis eddig mindig elhasalt. Számára ez kicsit most vagy soha év és ehhez méltóan is teljesít.     

Szerkesztőségi tippek:

TES (1): Tito

FPX (2): Wolfi, Loemifar

Osszátok meg velünk a véleményeteket!

Bónuszajánlat: LCS: Team Liquid - Clutch Gaming

Időpont: aug. 18., vasárnap 21:00

Megkövetem magam. Múlt héten leírtam a Clutch Gaming együttesét, pedig ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna! Cody Sun élete formájában játszott, sőt kis túlzással egymaga lejátszotta a TSM-et a pályáról (inkább az Idézők szurdokáról). Ha a döntőbe akarnak kerülni, akkor tartani kell a szintet, de még jobb lenne egy fokozattal feljebb váltani, mert a Liquidre nem jellemzőek a megingások, sőt a rájátszásban általában hengerelni szoktak. Bármennyire is szimpatikus csapat a Clutch (főleg, hogy vereség esetén ez az utolsó meccsük ilyen néven, mert a Dignitas megvásárolta őket és jövőre visszatérnek), az NA All-Star válogatottja ellen nem látom, hogy a csodát megismételhetnék. Bár a jóslataink mást mutatnak, azért sokan örülnénk a meglepetésnek.

Szerkesztőségi tippek:

TL (4): Wolfi, Aioween, Loemifar, Tito

CG (0):-

Nektek mi a megérzésetek?

Múlthéten is Wolfi tippelt tőlünk a legjobban, csak az LCK tréfálta meg. Érdekes volt, hogy az RNG-IG kapcsán fej-fej mellett haladt a 2 tábor, de picit Uziék mindig vezettek. Nos, ez az arány pont akkor fordult meg, mikor lezártam a szavazást, így végül ti is mellélőttetek.

Titeket melyik bajnokság érdekel a legjobban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: Dot Esports & Dexerto

Képek forrása: Dot Esports

Kövess Minket!