Splyce vs Fnatic: Lerágtuk a körmünket a szezon legjobb meccsén!

Splyce vs Fnatic: Lerágtuk a körmünket a szezon legjobb meccsén!

Hatalmas meccset játszott a Fnatic és a Splyce, de a G2 trollkodása mellett sem lehet elmenni. Összefoglaltuk a LEC 2019-es nyári szezonjának 17. mérkőzésnapját.

Minden szempár a Splyce vs Fnatic mérkőzésre szegeződött, mivel Csacsiék győzelem esetén biztosan második helyen zárják az alapszakaszt, amíg a Fnatic sikere szinte biztosan a harmadik helyett jelenheti a magyar játékosnak. A többi párharcot sem vették félvállról a csapatok, kivéve a G2, mivel a rájátszást érő helyekre még mindenkinek volt esélye az utolsó előtti csoportkörben. Röviden összefoglaltuk a tegnapi eseményeket!

Két "kiesési rangadóval" vezették fel Csacsiék meccsét, amiken egy-egy kimagasló egyéni teljesítmény döntött. A Hans Samával kiegészült Misfits a Vitality ellen küzdött meg az életben maradásért, de sokáig nem volt egyértelmű, hogy melyik csapat akarja jobban a győzelmet. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor a Vitality egy rossz Baron hívással Hans Sama kezébe adott három gyilkosságot, majd ezzel a lendülettel a Misfits köszönte szépen és a Nashort is elhozta. Hans Sama még egyszer triplázott a meccsen, így a Misfits köszönte az ölébe hullt lehetőséget és megnyerte a meccset. Az Excel és az SK legszívesebben elfelejtené az egész Splitet, mivel egy-két szép pillanaton kívül nem termett nekik babért. Selfmade és Crownshot vezetésével már az első percektől nyilvánvaló volt, hogy az SK szeretné jobban a győzelmet, amibe az Excel is beletörődött. Simán behúzta a wint az SK, ezzel az Excel újra a tabella utolsó helyén találta magát.

Szezon meccse - Splyce vs Fnatic

Saját kezében volt Csacsiéknak a második hely sorsa, mivel egyszer már legyőzték a csoportkörökben a Fnaticot. Vizicsacsi ismét Gangplanket választott, Bwipo Urgottal érkezett ellene a felső ösvényre és gyakorlatilag két perc alatt eldöntötte a top sorsát. Nem várt szólógyilkosságot szerzett a Fnatic toposa, így nehéz helyzetbe került Csacsi. A gyors kill után folytatódtak a rajtaütések, így meccsben maradt a Splyce, sőt az első torony ledöntése után a vezetést is átvették. Kiegyenlített volt a ledöntött tornyok és a gyilkosságok száma is, azonban a sárkányokat rendre a Fnatic hozta el. A 25. percig kellett várni az első nagy csapatharcra, ami egy Humanoid triplával indult, de megérkezett Bwipo és Rekkles, így a semmiből fordította meg a csatát a Fnatic. Érződött, hogy az Urgot és a Kai'sa még problémás lehet, de a Splyce-t sem kellett félteni, mivel Kobbe Tristanával, Humanoid Corkival scale-elt nagyszerűen, ami a kiosztott sebzéseken is látszódott. Az ász után a Fnatic a Baront is elhozta, cserében feláldozták Bwipot a szebb és jobb jövő érdekében. Baron ide, vagy oda, a Splyce simán tartotta magát és Kobbe és Humanoid vezetésével bőven volt esélye megfordítani a late game-ben a mérkőzést. A Fnatic csak abban bízhatott, hogy elszámolják magukat a Kígyók, ami végül bejött. Kobbe és Xerxe is túlvállalta magát a kritikus pillanatokban, ezeket a hibákat pedig könyörtelenül megbüntették Rekklesék. Valószínű órákig lehetne elemezni, hogy hol és milyen módon nyerhette volna meg a meccset a Splyce, de Bwipo elfeedelt Urgotja és Rekkles pokolian erős Kai'sája végül meghozta a Fnatic győzelmét. 

Ha az utolsó fordulóban nyer a Fnatic, akkor biztosan harmadik a Splyce, ha nyer a Splyce és veszít a Fnatic, akkor következik egy Bo3 a dobogó második fokáért.

A nap utolsó előtti meccsén a Rogue mindössze egy ösvényt veszített el, így viszonylag könnyedén bedöntötte az Origen Nexusát.. Az utóbbi hetekben elég gyenge teljesítményt mutatnak Nukeduckék, de a rájátszásban még javíthatnak a teljesítményükön. Zárásként két meccset is láthattunk egyben. Először egy kiélezett kő-papír-olló ütközetben dőlt el, hogy Wunder játszik Kha'zix topot, amíg Capsnek marad az Akali mid, majd a nem hétköznapi felvezetés után, a félig-meddig trollkodásba fulladt G2 taktika sima vereséget jelentett a S04-rel szemben.

A G2 egy újabb vereséggel akár az első helyet is elveszítheti, amíg a Splyce-nak kötelező nyerni, ha nem akarnak lemondani a második helyről. Érdemes még figyelni, hogy alakul a hátsó szekció, ugyanis a Rogue - Vitality - Origen - SK négyesből, csak ketten jutnak a playoffba.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!