AFK, avagy köszi, de nem kérek a csapatomból - Hol van a legtöbb inaktív játékos?

Betekintést nyerhettek az AFK statisztikák mögé liga, szerver és hősök szerint.

Szerintem nincs olyan ember köztetek, aki ne találkozott volna már afk játékossal a meccsei során. Jómagam is igen sokszor akadok össze olyan emberekkel, akik például nem töltenek be a játékba, vagy csak egyszerűen kilépnek (rage quit).

Hogy mi is az az afk? Az angol "away from keyboard" rövidítése, ami annyit tesz, hogy távol a billentyűzettől. Nyilván rengeteg oka lehet annak ha valaki úgy dönt, hogy feláll a gép elöl vagy csak nemes egyszerűséggel leafkolja a meccset. Konkrét statisztika nincs arról, hogy ki miért is afkol, de személyes tapasztalataim szerint az inaktivitások jelentős része toxikus eredetű, mert emberünk nem kívánja továbbfolytatni a harcot, és inkább cserben hagyja csapatát. Akinek sürgős dolga akad, az valószínűleg még a meccs elején kilép vagy kiafkol, így a csapata remake-elni tud.

Lássuk mit árulnak el a League of Graphs számai a különböző játékmódokról

Az egyéni/páros rangsorolt várólistán nem meglepő módon a Vas ligában fordul elő a legtöbb inaktív játékos, egészen pontosan az Iron mérkőzések 17,7%-ban. Ezt követő a Bronze 14,8%-kal, a Silver 9,9%-kal, a Gold 6,9%-kal, a Platinum 5,3%-kal és a Damond 4,4%-kal. Sajnos az efeletti ligákról nincs adatunk, de kizárt, hogy azokon a szinteken nincs afk játékos.

Régió szerint az egyéni/páros rangsorolt meccsekben az éllovas a Latin America North szerver 11,2%-os előfordulással, de a török szerver szorosan a nyomában van 11%-kal. Az inaktív játékostól leginkább mentes régiónak a koreait mutatja a statisztika. EUNE szerverünk, ahol a magyar közösség nagy része játszik, a listán a 7. helyen szerepel 8,2%-kal, míg az EUW 9. helyen 7,1%-kal.

A rugalmas rangsorolt meccsek listájában helyenként elég erős eltérés van az egyéni/páros rangsoroltakéhoz képest. Itt is Iron az első 24,8%-kal, előtte vezet a Bronze 14,4%-kal, majd a Silver 9,9%-kal, aztán a 6,9%-kal, Platinum 5%-kal és végül a Diamond 4,5%-kal.

Ami a régiókon belüli afk játékossal rendelkező rugalmas rangsorolt meccseket illeti, szintén a Latin America North szerver a győztes 10,5%-kal. Ebben a módba a lista végén a Japán szerver van, ahol a meccsek mindössze 1,9%-ában vannak afk játékosok.

Végül némi statisztika arról, hogy milyen hősökkel afkolnak előszeretettel a játékosok. A mém továbbél, hiszen ha tippelni kellett volna biztos, hogy Yasuot mondtuk volna az élre.

  1. Yasuo (1,75%)
  2. Master Yi (1,66%)
  3. Zed (1,60%)
  4. Kindred (1,57%)
  5. Lee Sin (1,52%). 

Fontos megjegyezni, hogy a fenti statisztikák nem hivatalos adatok!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!