Sírból hozta vissza a WiLD az EBL elődöntőt, sajnos ez is kevés volt!

Sírból hozta vissza a WiLD az EBL elődöntőt, sajnos ez is kevés volt!

Nagyon mélyen voltak a Vadak, de kis híján összejött a csodába illő feltámadás. Így is büszkék lehetünk a magyar srácokra!

Két elődöntővel folytatódtak az EBL 5. szezonjának mérkőzései. A szombati nap az alapszakasz győztes ASUS ROG Elite a magyar WiLD Multigaming csapatával mérkőzött meg, majd vasárnap a SEC-en még WiLD mezben játszó Meight és a Crvena Zvezda a LvL Up Rhinoszal nézett farkasszemet. Kicsit felemás érzések kavaroghatnak bennünk, ugyanis nagyon közel volt a WiLD a továbbjutáshoz, azonban az utolsó pillanatokban megremegett a kezük a srácoknak.

Papíron esélytelenebbek voltak a Vadak, mivel "csak" negyedik helyen jutottak tovább a playoffba, amíg az ASUS ROG Elite ha nem is simán, de behúzta az alapszakaszt. Az első két meccs alapján úgy tűnt, hogy simán 3-0-val hazaküldik a magyarokat a szerbek, azonban megrázták magukat Marinék és óriási feltámadásba kezdtek. 0-2 után Sanyadau és Matebuff vezetésével sikerült behúzni a harmadik mérkőzést a WiLDnak, majd ebből a sikerből erőt merítettek és a negyedik meccsen is megmutatták az esélyesebb szerbeknek, hogy "nem úgy van az". 26 perc alatt feltörölték az ASUSszal a padlót és újra döntetlent mutatott az eredményjelző. A hatalmas feltámadásból sikerült még erőt meríteni az ötödik meccs első perceire is, mivel nagyszerűen indult a mindent eldöntő összecsapás a magyarok szempontjából. Utána azonban mintha elfáradtak volna a srácok és az ASUS minden apró hibára lecsapott. Fokozatosan építették Tastelessék az előnyüket, ami jelentősre duzzadt a 20. percre. Darkrai Rumble-je óriási előnybe került, sőt Xayah is megszaladt az alsó ösvényen. Ez a két champ képes arra, hogy a midgame-et simán lehozza, ami végül be is igazolódott. A 34. percben belement egy kényszerű csapatharcba a magyar csapat, de nem jöttek ki belőle jól, így a tiszta ász után az ASUS bedöntötte a Nexust. Hatalmas gratuláció jár a Marine, Sanyadau, Sk1nzor, Matebuff, Hextasy ötösnek, mert nem adták fel 0-2 után és végig méltó ellenfelei voltak az ASUS csapatának!

Nézd meg Fortuna EBL LoL - ASUS vs WILD - POLUFINALE w/ Sa1na, Mićko i Đorđe Đurđev című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A másik ágon DoubleAim brutális teljesítményével simán nyert 3-1-re a CZV, így az EBL történetében először magyar játékosnak szurkolhatunk a döntőben. Ha megnyerik az ASUS elleni döntőt, akkor Meighttel legközelebb már az EU Mastersben találkozhatunk! A WiLD a megosztott 3-4. helyen végzett, így sajnos zsinórban harmadik alkalommal maradtak le a döntőről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!