Mit szed le a Cleanse és a QSS?

Sokan sokfélét mondanak arról, hogy mikor és mire is használható a Megtisztulás illetve a Higany Selyemöv. Lássuk, mi is az igazság.

Mindenkinek van elképzelése arról, hogy hogyan is működik a Megtisztulás, mint idézői képesség és mik azok a képességek, illetve végső képességek, amikből ki tud szabadulni az ember. Ha ő nem is, van egy barátja aki biztosan jobban tudja, aztán ez vagy igaznak bizonyul vagy nem. Ugyanez igaz a Higany Selyemövre (QSS) is, a lövészek egyik létfontosságú tárgyára.

MEGTISZTULÁS (CLEANSE)

A Megtisztulás egy 210 másodperc töltési idővel rendelkező idézői képesség. Ez az ARAM, Edző és Klasszikus játékmódokban használható. A játékosoknak 9. szinttől válik elérhetővé.

Legtöbbször a középső ösvényen találkozhatunk vele, főleg amikor az ellenfél végső képessége bénító hatással bír. Maga a képesség leírásán is az olvasható, hogy "Eltávolít a hősről minden bénító hatást (kivéve a magatehetetlenséget és a levegőbe lökést) és idézői varázslatból származó gyengítést, valamint 65%-kal csökkenti a bénító hatások időtartamát a következő 3 másodpercben". Ezek angol megfelelői a "suppression" és az "airborne" 

Ezt a részt emelném ki, hogy "kivéve a magatehetetlenséget és a levegőbe lökést". Azzal mindenki tisztában van, hogy a bénító hatásokat mint a földhöz kötés, felbőszítés vagy kábítás megszünteti. Ellenben vannak a fentebb említett hatások, amiket nem és ezekről élnek tévhitek egyes emberekben.

A következő hősök rendelkeznek magatehetetlenséggel:

  • Malzahar, Skarner, Tahm Kench, Urgot, Warwick.

Ezen felsorolt karakterek végső képességét, kivéve Tahm Kenchet (mert neki a W képessége az amire azt hihetnénk hogy aktiválható a Megtisztulás), nem fogja megszakítani a Megtisztulás aktiválása, ugyanakkor töltésre kerül, mindenféle várt eredmény nélkül.

A levegőbe lökés egy olyan hatás, ami által a karakterünk egy specifikus irányba vagy pontba mozdul el. A hatás ideje alatt a hősünk kábítás alatt van, tehát nem tud támadni, mozogni, varázsolni vagy Teleportot és Átvillanást használni. A Megtisztulás, mint a magatehetetlenségek esetében, szintén aktiválható, viszont nem fogja megszüntetni a levegőbe lökés hatását és a képesség töltésre kerül. ewqeq

HIGANY SELYEMÖV (QSS)

Ez a tárgy legfőképp a lövészek közkedvelt választása. Ugyanakkor előszeretettel vásárolják meg egyes középső ösvényes hősök ellen, akinek a végső képessége hatástalanítására lehet használni, főleg, hogy némítás alatt is aktiválható.

A tárgy önmagában +30 varázsellenállást ad, illetve egy 90 másodperces töltési idővel rendelkező egyedi aktív hatást, ami megszüntet minden tömegirányító hatást. Viszonylag olcsó tárgyról beszélünk, hisz mindössze 1300 aranyba kerül. de annál hasznosabb, főleg a játék korai szakaszában. 

A Higany Selyemövből tovább építhető az Eleven Szablya, ami +50 sebzést, +35 varázsellenállást és +10% életlopást biztosít. Az aktív hatása annyival bővül, hogy 1 másodpercre +50% bónusz mozgási sebességet kapunk az aktiválása után. Töltési ideje nem változik. 

Önmagában véve ez a tárgy hasonló hatással bír mint a Megtisztulás, sőt, még azokat a képességeket is hatástalanítani tudja, amit az idézői képesség például nem. A következő hősök végső képességét lehet hatástalanítani a tárgy aktiválása által: Malzahar, Skarner, Mordekaiser, Warwick és Urgot. 

Urgot esetében a végső képesség második részénél kell aktiválni a tárgyat, amikor is a hősünket magához húzza és kivégezni készül, ekkor megszakítja a láncot és elkerüljük ezzel a halált.

Malzahar esetében a tárgy aktiválásakor a hatás megszűnik viszont a sebzést ugyanúgy elszenvedjük. 

A másik különbség a Megtisztulással szemben, az az, hogy a levegőbe lökés ellen kiskaput biztosít számunkra. Hogy mire is gondolok itt? Mint olyan, maga a fellökést nem lehet megszüntetni, de a tárgy használata lehetőséget ad arra, hogy egy helyváltoztató képességet vagy Átvillanást használjunk, ami felülírja a hatást.dsad

Íme néhány gyakran felmerülő kérdésre a válasz, a Megtisztulással és a Higany Selyemövvel kapcsolatban.

  • Megtisztulás: hatástalanítja az Égetést (de a csökkentett gyógyítás hatása megmarad), Kifárasztást és a Sújtások hatásait (fagyasztó és kihívó)
  • Malzahar végső képesség (R): a Megtisztulás hasztalan, a Higany Selyemöv kiszed minket a lefogásból, de a sebzést megkapjuk
  • Zed végső képesség (R): sem a Megtisztulás, sem a Higany Selyemöv nem semlegesíti
  • Fizz végső képesség (R): sem a Megtisztulás, sem a Higany Selyemöv nem semlegesíti, mindössze a lassítást szedi le, a feldobás és a sebzés marad

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!