"Hihetetlen beteg formában vagyok, ha ezt a VB-ig megtartom, Uzi szintjén játszom majd" - Doublelift

Doublelift jó szokásához híven kicsit sem finomkodott a formájával kapcsolatban.

A vártnál sokkal szorosabban, vérre menő küzdelemben dőlt el a Clutch Gaming és a Team Liquid párharca. Persze ehhez az is kellett, hogy előbbi a vártnál jobban, míg utóbbi rosszabbul játsszon. Ettől függetlenül a Liquidnek végül sikerült eljutnia a döntőig, így Travis Gafford végül NA egyik, ha nem a legjobb ADC-jével, Doublelifttel beszélgetett a meccsről, Jensen sérüléséről és arról, hogy mi lesz majd a VB-n.

Sima 3-0 helyett végül épphogy sikerült nyernetek, volt egy pillanat, amikor a csapat kicsit megijedt, hogy akár ki is kaphattok? Hogy sikerült ennyire szorossá tenniük a párharcot?

Doublelift: "Az 5. meccsen természetesen mindenki gondolt rá, hogy most elbukhatjuk az egészet. Persze ez egy sima 3-0 lett volna, ha nem dobjuk el a második meccset. Nem voltam részese azoknak a playeknek, amik végül eldobták a meccset, de Impact miden szeretett volna csinálni valamit, de valahogy semmi sem akart összejönni, így a meccs kicsúszott a kezeink közül. Főleg amiatt, mert elképesztően instabil jelenleg a korai játékszakasz, ha elrontasz valamit mert túl sokat akarsz, akkor nem csak a saját előnyödet veszted el, de hirtelen az ellenfél lesz visszahozhatatlan előnyben. A meccs elején mindegyik lane nyert, de végül az a pár próbálkozás elrontotta az egészet és a meccs további részén sem játszottunk jól.

Ellenben a negyedik meccsel, ahol rengeteg időt pazaroltunk és nem igazán játszottunk csapatként. Egyszerűen rosszul játszottunk. Vagy nem húztuk meg a ravaszt időben, vagy rossz csapatharcokba ugrottunk bele. Ettől függetlenül gratulálok a Clutch-nak, jól játszottak, de minden meccsen agyonvertük őket az ösvényeken, a mid és a bot is a tornyát ölelgette, mégis kikaptunk kétszer. Valamit elrontottunk és arra kell rájönnünk, hogy pontosan mit.

Jensen sérülése mennyire hátráltat titeket? Jobban van már?

Doublelift: "Nem igazán hátráltat minket a sérülése, sokat játszunk Insanity-vel, mert Jensen csak napi két meccset scrimelhet velünk. Szerencsére nem annyira komoly a sérülés, hogy egyáltalán ne tudjon játszani, de a csapat többi része rendes gyakorlást kap, míg ő nézegeti a VOD-okat és a scrim meccseket. Nyilván a napi 2 Jensen meccs a legfontosabb számunkra, de napról-napra jobban van, így nem aggódunk."

Volt egy nagyon vicces pillanat, amikor az egyik kommentátor majd megfulladt a nevetéstől, mert a Sona pick-nél olyan arcot vágtál, mint aki valami nagyon undorítót evett, már a meccs előtt tudtátok, hogy ez lesz a választás, vagy meglepetés volt?

Doublelift: "Inkább meglepetés, hiszen láttuk, ahogy bepickelik Tahm Kenchet. Kicsit el is kezdtünk aggódni, hogy akkor ők játszanak Sona-val, de végül nem tiltották ki és nem is pickelték, ezért muszáj volt Taric-Sona kombóval játszanunk. Persze nyerni akarunk és még egyszer sem vesztettünk Sona-val, így egyértelmű választás volt, de nagyon rosszul éreztem magam, mert ha minden meccs erről szólna, akkor a kutya sem nézné az LCS-t. Én lennék a legboldogabb ember, ha végre a földbe nerfelnék Sona-t."

Mit gondolsz a TSM-ről és a CLG-ről jelenleg, mint két ex-csapatodról? Örülsz, hogy az előbbi szenved, míg az utóbbi igen jó játékot mutat?

Doublelift: "A CLG-hez már nem igazán köt semmi, régen játszottam ott, de persze Vince (Biofrost) a barátom és örülök neki. A TSM-mel kicsit más a helyzet, hiszen két évvel ezelőtt ők voltak azok, akiket mindenki meg akart verni, így tavaly még mindenki élvezte, hogy milyen rosszul teljesítenek és meg lehet őket verni. Idén viszont már inkább szomorú az egész. Eleinte még én is örültem, hogy a Liquidben játszom, a TSM pedig szenved, de most már egy kicsit rossz érzés."

Szeretnél még valamit mondani a rajongóknak?

Doublelift: "Huh, nem igazán találom a szavakat... A lehető legjobban játszom majd a VB-n. Tudom, hogy nem mutattam még meg igazán, de higgyétek el, egészen beteg formában vagyok, ha ezt a VB-ig sikerül megtartanom, akkor simán Uzi szintjén játszok majd."

A Team Liquid - Cloud9 döntőt augusztus 25-én láthatjátok majd este 10-kor, ahol eldől, hogy melyik csapat lett a nyári szakasz bajnoka.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!