Ezért kényszeríti a High elo játékosokat folyamatos játékra a Riot

Ezért kényszeríti a High elo játékosokat folyamatos játékra a Riot

Nem minden jó játékosnak élete a LoL, nekik pedig sokszor eléggé megkeseríti az életüket a Riot.

A Riot szinte lépten-nyomon komoly problémákba ütközik a játékosbázis miatt. Mi ennek a nagy részét észre sem vesszük, vagy sosem foglalkozunk vele, de néha rengeteget kell gondolkozniuk azon, hogy a ranked rendszer, a helyezések és a játékosbázis nagysága is tökéletes legyen. Épp ezért került be már szinte a játék elején az a mechanika, hogyha valaki eléri a legnagyobb rangok egyikét (Master, Grandmaster és Challenger), akkor inaktivitás miatt folyamatosan csökkenhet az LP-je, míg előtte egy hónap türelmi időt kapott. Mindez a kihívó játékosokat annyira nem zavarja, hiszen ha valaki már bekerült a legjobbak közzé, akkor valószínűleg nem csak alkalmi játékos, hanem rengeteg időt fektet a LoL-ba. Ellenben Masterbe és Grandmasterbe bekerülhetnek olyan játékosok, akik egyszerűen tehetségesek, de már nincs elég idejük a folyamatos játékra.
Így járt egy Reddit felhasználó is, akik jelenleg Master aljában helyezkedik el, de jelenleg éppen tanul, ami mellett részmunkaidőben dolgozik is, így vajmi kevés ideje van a játékra. Előfordulhat az, hogy 3 napig egy percet sem tud játszani, így a Masterben lévő accountja folyamatosan csúszik lefelé, pedig 65%-os győzelmi aránnyal rendelkezik.

A probléma teljesen reális és lássuk be, tényleg nem lehet könnyű mindennap egy mérkőzést lejátszani munka és iskola mellett, de az egy napos decay nem az ő, hanem játékostársai igényeit szolgálja. Ugyanis ha a Riot nem venne rá minden Master feletti játékost arra, hogy mindennap játsszon a játékkal, akkor rengeteg panaszkodást hallanánk azzal kapcsolatban, hogy gyémánt játékosokkal dobják össze a legjobbakat, ez pedig kiegyenlítetlen meccseket eredményezne. Sajnos erre a probléma nincs tökéletes megoldás, és valószínűleg kevesebben vannak olyan játékosok, mint ihamsukram, akik nem tudnak mindennap egy meccset lejátszani.

Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy az MMR egy pillanatig sem csökken, így könnyen visszaküzdhetjük magunkat, de idő nélkül sajnos ez sem működik. A Riot fő célja, hogy minél többen és minél többet játszanak a játékukkal, így mindig lesznek olyan játékosok, akiknek nem felel meg a jelenlegi rendszer. A kommentek között egyébként már meg is érkezett egy szabályellenes megoldás, miszerint más játszhatna helyette, hisz a visszaesésnél még a vesztes meccsek is jobbak.

A lényeg tehát, hogy a Riot nem próbál minden alkalommal keresztbe tenni a játékosoknak, egyszerűen két rossz közül, a kevésbé rosszat kell választaniuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!