Az öt leggyengébb hős, akivel nem érdemes játszani a 9.16-ban!

Az öt leggyengébb hős, akivel nem érdemes játszani a 9.16-ban!

A nagy számok törvénye alapján ezt az öt hőst érdemes elkerülni, ha Ranked meccseket szeretnénk nyerni a 9.16-os frissítésben.

Platina rang felett több, mint 1 millió meccs adatait gyűjtötte össze a champion.gg oldala, ezekből állította össze a győzelmi arányok szerinti rangsorát. A lista alján meglepő nevekkel is találkozhatunk, de a statisztikával nem érdemes vitatkozni. Tényleg ez az öt hős az, ami a leggyengébb jelenleg a 9.16-os patchben!

Tahm Kench - top lane

Pár hónapja még az egyik legerősebb felső ösvényes picknek számított, azóta több nerfet is kapott a karakter és már csak az alsó ösvényen működik, ott is főleg a profi mezőnyben. Egyszerűen nem elég tankos most már a bruiserek ellen, sőt a sebzése sem elég ahhoz, hogy versenyezhessen a Renekton / Darius / Aatrox és más hasonló hősökkel.

Pantheon - jungle

Az új Pantheon nem váltotta meg a világot, sőt kifejezetten örülhetünk, ha az ellenfél behozza a dzsungelbe, vagy topra. 43-46 % körüli győzelmi arányra képes az átdolgozott hős, ami hiába rendelkezik a mérkőzések elején még egész jó sebzéssel, hamar visszaesik. A számok valószínű javulnak majd, mivel most mindenki próbálgatja a hőst. Ennek köszönhetően a kezdő Pantheon játékosok rontják a statisztikákat, amiket nem tudnak eléggé feltornázni a tényleg ügyes és tapasztalt playerek. Maga a hős gyenge, de jó kezekben még akár működhet is, bár sokkal jobb és biztosabb pickek is vannak nála.

Irelia - mid lane

A középső ösvényen könnyedén megszaladhat egy erős Irelia, de az esetek legnagyobb hányadában nem ez lesz a jellemző. Utoljára a 9.12-ben nerfelték, ennek ellenére nem érzi úgy a Riot, hogy ideje lenne erősíteni a hőst. Kompetitív szinten elő-előfordul még, de ott is leváltották az erősebb assassinok, mint Akali, vagy Qiyana.

Kalista - bot lane

Az egyik legnehezebb ADC Kalista, akivel messze kerülni kell a Solo Queue-t. Premade boton esetleg ki lehet próbálni, de miért játszana bárki vele, amikor olyan lövészek dominálnak most, mint Xayah, Kai'sa, vagy Tristana? Menekülési képessége limitált, a meccs elején nagyon gyenge és farmolni sem egyszerű vele. Szerencséjére alig választják Ranked Solo / Duóban, így a gyengeségeit csak kevesen érezhetik a kezük között.

Qiyana - jungle

Az abszolút leggyengébb a dzsungeles Qiyana, aki épp csak átlépi a 40 %-os győzelmi arányt. Hiába játszik vele Xerxe mesterien, hiába teljesít egész jól miden, a random játékosok Ranked meccsein csak a szenvedés vár rá. Nagyon, nagyon nehéz tökéletesen használni a képességeit, mivel folyamatosan figyelni kell az elementálokra. Ha sikerül kitapasztalni az erősségeit és gyengeségeit, onnantól megláthatjuk, hogy mennyire jó igazából az "elemek császárnője", de inkább Normal meccseken gyakoroljunk vele, mert Rankeden csak a reportok gyűlnek majd, nem a gyilkosságok és a győzelmek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.