Nagyon könnyedén, egy igazi mészárlással esett ki a Splyce a rájátszásból

Nagyon könnyedén, egy igazi mészárlással esett ki a Splyce a rájátszásból

Az újoncokból álló Rogue nagyon elkapta a fonalat.

Tegnap késő délután nem csak a magyar rajongók, de a Splyce is magabiztosan érkezhetett meg a rájátszás első meccsének helyszínére. Az újoncokból álló Rogue most játszott először együtt BO5-ben, de még enélkül is sokkal esélyesebbnek titulálta mindenki a Splyce csapatát, főleg mert ők választhatták meg ellenfelüket. Leginkább csak az volt a kérdés, hogy 3-0 vagy 3-1 lesz a vége. A 3-0 végül stimmelt és tényleg nagyon könnyű meccseket láthattunk, csak éppen nem Csacsiék stompoltak, hanem Larssenék. A három győzelem közül egyik sem volt hosszabb, mint 27 perc, a sokat emlegetett G2 vs. Origen speedruntol is csak 4 perccel maradt le. Nem volt kérdés, hogy tegnap ki volt a jobb csapat, de nézzük is meg pontosan, hogy mi történt.

Első mérkőzés

Az első meccsen már a pick fázisnál megijedhettünk, hiszen a Rogue nem félt változtatni a szokásain, míg a Splyce mereven tartotta magát a csoportkörben mutatott játékához. A Rogue okosan, célzottan bannolta Csacsi legjobb hőseit, amivel olyan bruiserre kényszerítették őt, amivel nem tudott úgy segíteni a csapatának, mint általában. A Garen-Yuumi alsó ösvény sokkal jobban teljesített, mint eddig valaha láttuk, szinte egyáltalán nem maradtak le CS-ben és hamar megállíthatatlan testté nőtték ki magukat. Ritkán látni ennyire opresszív és undorító kombót, Yuumi tényleg kezelhetetlen és még a nerf után is könnyedén stackeli a Mejai-t.

Xerxe egyértelműen Csacsira szeretett volna játszani a meccs elején, össze is szedtek két gyilkosságot, de mivel mindenhol máshol veszített a Splyce, hamar látszódott, hogy ki fogja megnyerni az első mérkőzést.

Második mérkőzés

Szerencsére itt már azonnal érkezett a Yuumi ban és úgy tűnt, hogy sokkal jobb csapattal érkeznek meg most Csacsiék is. A dzsungeles Sylas rengeteg értékes ultit lophatott, míg Csacsi egy igazán kényelmes karaktert választott Gnar személyében. A Kai'sa-Nautilusnak köszönhetően még a bot lane is remekelt és a játék nagyon korai szakaszában úgy tűnt, hogy ezúttal a kígyók szedik szét az ellenfelüket. Valami oknál fogva viszont komoly zavar volt a csapatban. A tisztán látható és érezhető előnyüket nem tudták tovább növelni, egy rossz Norskeren támadás után pedig majdnem leászolták őket és hamar fordult a kocka. Larssen Akalival pillanatok alatt túl erős lett, a Rogue hard engage csapatát pedig egyszer sem sikerült megállítani. Ha sokáig húzódott volna a meccs, akkor a váratlan Kog'Maw pick hozta volna le a csapatharcokat, így hirtelen egy 27 perces győzelemnél találtuk magunkat, ismét a Rogue javára.

Harmadik mérkőzés

Elérkeztünk a meccsponthoz, de személy szerint én, még mindig nem akartam elhinni, hogy ez egy sima 3-0 lehet. Már a 2-3-as Splyce győzelem járt a fejembe, de amikor megláttam a két draftot, rá kellett, hogy jöjjek, ez most tényleg nem a Splyce délutánja. Nem csak a játékosok nem találták az igazi formájukat, de a csapatösszetételben is komoly hibákat láthattunk. Az előző két meccsen átélt trauma miatt se Olaf, se Kled nem kapott kitiltást, így a Rogue rögtön két olyan hőssel indíthatott, akikkel szinte még meccset sem veszítettek. Larssen Corkija ugyancsak nagyon biztonságos választás volt, míg a Kai'Sa-Rakan alsó ösvény már nem is igazán számított. Egyértelműen ez volt a legszorosabb meccs a két gárda között, de még így is 4500 goldos előnnyel zárt a rájátszásba épphogy bejutó Rogue.

Akármennyire is fáj, ki kell mondani: itt esélye sem volt a Splyce-nak. Nem a szerencse döntött, de még nem is csak az edzői bakik, ez egy 79 perces mészárlás volt.

Matematikai esélye még mindig van a Splyce-nak arra, hogy kijussanak a VB-re. Ehhez az kell, hogy a Vitality veszítsen ma 17:00-kor a Schalke ellen, ők pedig végigmenjenek az egész Gauntleten és végül meg is nyerjék azt. Nagyon nehéz dolguk lesz Csacsiéknak, a jelenlegi forma pedig azt tükrözi, hogy az LEC egyetlen magyar játékosa, ismét kihagyja a párizsi VB-t.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!