ÉrdekAshességek: 10 e-sport érdekesség, amiről lehet, hogy nem tudtál - 29. különkiadás

ÉrdekAshességek: 10 e-sport érdekesség, amiről lehet, hogy nem tudtál - 29. különkiadás

A jól megszokott szériánk ezúttal egy e-sport különkiadással folytatódik.

Minden játékban rejlenek különleges érdekességek és ez alól az e-sport szcénájuk sem sem kivétel. Az előző 9 évben rengeteg furcsa és érdekes dolog történt a meccsek alatt, amiből most összegyűjtöttünk nektek 10-et.

1.

A világ leggyorsabb profi meccse egyenes Koreából érkezik, a Samsung Ozone és a Team Dark összecsapása 8 perc 24 másodpercig tartott. Természetesen trollkodás nélkül ilyen gyorsan nem lehet győzni, így a mérkőzéssel alapból két probléma is volt. Az egyik, hogy CloudTemplar, Korea egyik leghíresebb dzsungelese épp ekkor vonult vissza, így előtte tisztelegve a Team Dark 4 dzsungeles hőst választott ebből három smite-tal érkezett. A másik ok pedig Dopa/Apdo pont ekkor lett kitiltva a koreai LoL szerverről, ekkor pedig nevezetesen pont a Team Dark középső ösvényese volt. Nélküle nem láttak esélyt a győzelemre, így a meccset szétrollkodták. A villámmeccs végeztével a TD-t diszkvalifikálták.

2.

Nem meglepő módon a világ leghosszabb mérkőzése is az e-sport Mekkájából, Koreából érkezik. A Jin Air Green Wings és az SKT T1 összecsapása több ideig tartott, mint a mostanában lejátszott BO5 szériák. Egy egészen elképesztő 94 perc és 35 másodpercnyi szenvedés után végül a Jin Air győzedelmeskedett az Azir és Sivir választásnak köszönhetően. Igazán hősies védekezést mutatta be szinte egy egész órán át és megérdemelten nyerték 2-1-re a szériát. A legtöbb farmot is itt sikerült összeszedni, a Jin Air ADC-je, Teddy összesen 1465 creeppel végzett

3.

Az OGN kezdetén kicsit máshogy oldották meg a BO5 meccseket, mint manapság. Hogy senkinek ne legyen előnye egy 2-2 esetén, a csapatoknak egy blind pick keretein belül kellett megmérkőzniük, így sokszor előfordult, hogy két ugyanolyan karaktert játszottak a meccsen. Ennek az egyik leghíresebb jelenete egyértelműen az SKT T1 vs. KT B 2013-ban lejátszott döntő meccse, ahol nem csak Ryu és Faker játszott Zeddel, de Impact és inSec is Shennel játszott a felső ösvényen.

4.

A legtöbb halál és a legtöbb gyilkosság egy és ugyanazon mérkőzésen történt. A 2015-ös GPL tavaszi szezonjában a Team KTHXBAI játszott a Insidious Legends-szel. Valkyre Le Blanc-kal játszott és összesen 24 gyilkosságot sikerült összeszedni 41 perc alatt, amihez egy igen szegényes 140 farm társult. Középső ösvényes ellenfele volt a box zsákja, aki ezzel megnyerte a legtöbb halál rekordját is, KoaLa ugyanis 17 alkalommal halt meg Lissandra-val.

5.

A 2015-ös VB-n egyetlen olyan hős volt, akit sosem ignoráltak a csapatok. Ő nem más, mint Gangplank, akit mind a 73 meccsben vagy bannoltak vagy pickeltek a csapatok, emellett pedig egy egészen elképesztő 100%-os győzelmi rátát is sikerült összekaparnia. Az átdolgozott kalóz kicsit túl erős volt.

6.

Garen az egyetlen olyan hős, akit az OGN-be vagy az LCK-be még egyszer sem választottak a játékosok, de a jelenlegi Yuumi+Garen kombó miatt könnyen előfordulhat, hogy ez pont az idei rájátszásban változik meg.

7.

Tavaly az OpTic Gamingben eltöltött fél évének köszönhetően LemonNation lett a játék legöregebb aktív játékosa, amikor 29 évesen lépett a pályára egy profi mérkőzésen.

8.

A legnagyobb régiók közül a Griffin jelenlegi midese, Chovy volt a legfiatalabb profi játékos, aki épphogy betöltötte a 17. életévét, már az LCK nagyjai között találhatta magát. Később kiderült, hogy már sok csapat kiszemelte a fiatal játékost, de a 16 éves életkor határ miatt még nem játszhatott. 2001-es születésével végül nem csak a legfiatalabb újonc, de az egyik legfiatalabb MVP is lett az LCK 2019-es tavaszi szezonjában (1300 pont)

9.

2015-ben nem csak GP, de az SKT is hihetetlen domináns volt, a végső győztes koreai alakulat pedig majdnem vesztett meccs nélkül robogott végig a Worlds aranyéremhez vezető úton. Végül az utolsó szériában kikaptak a KOO Tigers-től, de a többi 16 meccset simán nyerték, így 93,75%-os győzelmi aránnyal zártak.

10.

A 2019-es LEC Summer Split legidősebb játékosa nem más, mint Vizicsacsi, aki 26 évesen nem csak Európában, de valószínűleg a Major régiókban is az egyik legnagyobb veterán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!