2020 elején jöhetnek a 10. generációs PC-s Intel processzorok!

2020 elején jöhetnek a 10. generációs PC-s Intel processzorok!

PC fronton a Zen 2-es Ryzen processzorok jelenleg nagy versenyben vannak a 9. generációs Intelekkel, de már készül a 10. generáció!

Nem robbant akkorát a Zen 2-es Ryzen generáció, mint amekkorát az 1-nek sikerült, de nem panaszkodhatnak az AMD-nél. Ár / érték arányban még mindig jó vételnek számít a 3600 és 3600X, de azoknak sem kell aggódnia, akiknek vékonyabb a pénztárcája, mivel a 2600 és 2600X általában elég a Full HD-s játékok alá. Az Intelnél sem szomorkodnak valószínűleg, mivel a 9. generáció teljesítette az elvárásokat, így bátran ajánlhatóak ezek a procik azoknak, akik nem szeretnének AMD-t választani. De mi a helyzet a következő generációval? Szerencsére kiszivárgott egy-két részlet az új, 10. generációs Intel CPU-król, így nem kell teljesen a sötétben tapogatóznunk! 

Mikor jönnek a 10. generációs Intel processzorok PC-re?

Várhatóan 2020 első negyedévében már a kezünkben tarthatjuk az eddigi leggyorsabb Intel procikat, amit általános felhasználásra készítettek.

Milyen PC-s alaplap kell majd a 10. generációs Intel processzorokhoz?

A pletykák szerint a mostani LGA 1151-es sockettel rendelkező alaplapok nem lesznek alkalmasak az új procik befogadására, mivel több energiára van szükségük ezeknek az alkatrészeknek. 9-cel több tű lesz az új foglalaton, ami kiszolgálja majd a 135W TDP-s egységeket.

Milyen gyorsak lesznek a 10. generációs, PC-s Intel processzorok?

Lehetetlen még választ adni erre a kérdésre, de néhány információ már kering a neten. A legerősebb változatok akár 10 magosak is lehetnek majd, így biztosan lenyomja majd az i10 legerősebb változata a mostani 8 magos csúcstartót, az i9-9900K-t.

Az új asztali számítógépekhez gyártott Comet Lake-S processzorok továbbra is 14 nm-en készülnek majd és megtartják a 16 sávos PCIe 3.0-s szabványt, amivel jelenleg a Coffee Lake Refresh modellek is rendelkeznek.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!