Ötödik meccsen dőlt csak el az LCS bajnoki címe!

Ötödik meccsen dőlt csak el az LCS bajnoki címe!

Felhangzott a Silver Scrapes az LCS 2019-es nyári szezonjának nagydöntőjén!

Aki követte a 2019-es LCS Summer Split mérkőzéseit hétről hétre, annak nem volt kérdés, hogy a végső győzelemre a Cloud9-nak és a Team Liquidnek van csak valós esélye. Végül össze is jött az álomdöntő, ahol Amerika legjobb csapatai beleadtak mindent és egészen az ötödik mérkőzésig vitték el a párharcot! 

Grand Final - TL vs C9

Az első meccsen nem volt kérdés, hogy melyik csapat akarta jobban a győzelmet. Hiába választott Nisqy Veigart, teljesen esélytelen volt Jensen Azirja ellen, miközben Doublelift Xayahval az alsó ösvényről, Impact topról Aatroxszal carryzte a csapatát. Több, mint 10 000 arany volt már a két csapat között, amikor bedőlt a C9 Nexusa. A második meccsen azonnal magához ragadta az irányítást a C9 és az alsó ösvényen folyamatosan harcokat kezdeményeztek Sneakyék, amikből összességében mindig ők jöttek ki jobban. Amilyen sima volt az első meccs, olyan sima volt a második is. A C9 sokkal erősebb volt egyénileg és csapatszinten is, így a 21. percben megszerzett Baronon meg sem kell lepődni. Tartotta magát a TL, Doublelift még egy Quadra Killig is eljutott, de a C9-t ezen a meccsen nem lehetett megállítani.

A harmadik mérkőzésen hatalmas adok-kapok ment az első percekben, amiből kicsit jobban jött ki a TL, de gyorsan fordított a C9 és kihasználta, hogy Zeyzal Alistarral és Svenskeren Sejuanival sokkal jobban kezdeményez csapatharcokat, mint CoreJJ, vagy Xmithie. A 23. percben Zeyzal és Nisqy szűk területen csapott le a TL-re, ezzel a tökéletesen kivitelezett csapatharccal be is húzta a C9 a harmadik meccset. A C9 eldönthette volna a negyedik meccsen a párharcot, de csak egy orgyilkos volt a pályán és az nem Nisqy Qiyanája volt. Ez a pick megpecsételte a csapat sorsát és fokozatosan felőrölte őket a Liquid. Jensen LeBlancjával mindig megtalálta a leggyengébb láncszemet, Doublelift Ezreallel messziről osztotta a sebzést. Megvolt az esélye a C9-nak, de kritikus pillanatokban rosszul mozogtak és a TL minden ilyen alkalmat könyörtelenül megbüntetett. Nem volt egyszerű, de megfordította a meccset Impact és DL vezetésével a Liquid, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik összecsapás.

Utolsó alkalommal is belépett a tíz játékos az Idézők Szurdokába és nem is kellett sokat várni, hogy akció történjen a pályán. A First Blood Doubleliftnél landolt, ami garancia volt arra, hogy ezúttal is a lövészekre kell majd figyelni. A C9 nagyon nem érezte az early game-et, folyamatosan hibát hibára halmoztak, amik fontos gyilkossággal végződtek. A 19. percig kellett várniuk a C9 rajongóinak csapatuk első gyilkosságára, de ez az akció sem úgy végződött, ahogy Sneakyék azt eltervezték. Boxzsáknak használta a TL a C9-t és ellenállhatatlanul törtek előre ellenfelük Nexusáig, amit végül sikerült is ledönteniük a 31. percben.

Az első és utolsó meccs alapján teljesen megérdemelten nyert a Team Liquid, de a Cloud9 saját magának köszönheti, hogy a negyedik meccsen nem küldte haza 1-3-mal a TL-t.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!