"EU Masters után tovább akarok jutni a spanyol vagy francia ligába." - CZV Meight interjú

Történelmi magyar LoL siker fűződik CZV Meight nevéhez, akit elkaptunk egy interjúra.

Két hónapja hagyta ott a WiLD Multigaming csapatát Török "Meight" Máté, aki felért Kelet-Európa csúcsára új csapatával, a szerb Crvena Zvezdával. A történelmi siker után kérdeztük a CZV magyar midesét!

Gratulálunk az EBL győzelemhez és az MVP címekhez. A döntő után megjegyezted, hogy annyira nem vagy izgatott és örömtől kirobbanó, mivel túl könnyedén megadta magát az ASUS ROG Elite csapata. Még mindig úgy érzed, hogy könnyű dolgotok volt? Milyen érzés volt élőben játszani a szerb közönség előtt?

"Köszönöm szépen! Igen, még mindig úgy érzem hogy a döntő elég könnyű volt a 3. game-et leszámítva, de igazából erre is számítottunk. Ami pedig a szerb közönséget illeti, az nagyon jó érzés volt, főleg, hogy nagy részük nekünk szurkolt."

Június 13-án jelentetted be, hogy a Crvena Zvezdába igazolsz és elhagyod a WiLD Multigaming csapatát. Nehéz volt meghozni a döntést, hogy a rengeteg tornagyőzelem után elbúcsúzz a Vadaktól?

"Abból a szempontból nehéz volt, hogy körülbelül 2 évig velük játszottam, de miután DoubleAim, akit a legjobb junglernek tartottam a régióban, meghívott a csapatba, nem sokáig gondolkodtam."

A CZV nem csak téged igazolt le, de DoubleAimet, a régió legjobb junglerét is megszerezte. Milyen volt összerázódni az új társakkal és milyen elvárásokkal támasztottak veletek szemben?

"DoubleAim volt a fő oka a csapatváltásnak. Összerázódni nagyon hamar sikerült, a scrimmjeink nagyon jól mentek az elejétől kezdve. Elvárásokról pedig annyit mondanék, hogy papíron mi voltunk a legjobb csapat és tudtuk, ha nem trollkodunk sokat, akkor nyerni fogjuk ezt a szezont."

Az alapszakaszban becsúszott néhány vereség, így azonos eredménnyel, de "csak" a második helyen zártatok. Hogyan készültetek a rájátszásra, tartottatok komolyabban bármelyik ellenfeletektől?

"A 3 vereségből 2-ben szimplán rossz napom volt, a 3-ban pedig "trolldraftoltunk", így egyáltalán nem érdekelt minket a 3 defeat. A playoffba pedig nem tartottunk senkitől, csak arra figyeltünk, hogy minden meccsen jó draftunk legyen és tudtuk hogy nyerni fogunk."

Volt csapatod is bejutott a playoffba, azonban elkerültétek egymást a rájátszásban. Mennyire tudtad követni a WiLD meccseit és mit gondolsz a Vadak jövőjéről?

"Majdnem az összes meccsüket láttam, a season végére egész jók lettek, aminek örültem is. Elég jó sztori lett volna ha lejutnak és egymás ellen döntőzünk, de ez sajnos nem jött össze."

Az EBL győzelemmel megváltottad a jegyed az EU Mastersre, ahol új kihívások várnak rád. Szerinted magyar csapat tagjaként sikerült volna kijutni az EU Mastersre, vagy úgy érzed, hogy csak külföldi csapattal sikerülhetett ez a hatalmas mérföldkő?

"Szerintem az EBL 3. szezonjában nagyon jók voltunk a WiLD-dal, és 1 meccsre voltunk a kijutástól, szóval sikerülhetett volna, de nem történt meg sajnos."

Sokan szurkoltak neked az EBL során, hiába játszol már szerb csapatban. Mire számíthatnak tőled a rajongók a közeljövőben? Készülsz esetleg majd streamekkel, videókkal?

"Igen, azon gondolkozom, hogy elkezdek streamelni, de még nem vagyok benne biztos."

Még mindig nagyon fiatal vagy és az MVP címek magukért beszélnek. Úgy tűnik, hogy a CZV-vel nagy dolgokra lehetsz képes. Hogy érzed most magad a csapatnál? Ha az EU Mastersen nem jön ki jól a lépés, akkor is hosszútávra tervezel a Zvezdával?

"A csapatnál nagyon jól érzem magam, de ennek ellenére az EU Masters után tovább akarok jutni a spanyol vagy francia ligába. Ha pedig erre nincs lehetőség akkor szeretnék tovább maradni a CZV-be."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.