400 ezer forint ment el FIFA-ra egy hónap alatt, de a Microsoft előtt le a kalappal!

Egy 12 éves fiú 1097 - ami nagyságrendileg 400 ezer forint - fontot költött el a szülei tudta nélkül egy hónap alatt Xbox One konzolon, majd miután ezt jelezték a cég felé, visszautalták a pénzt.

A 123 tranzakció nagy része a FIFA19-hez kapcsolódik, de vásárolt Call of Dutyban és Fortniteban is, amíg fel nem tűnt az édesapjának és édesanyjának a dolog. Később ADHD-vel diagnosztizálták a srácot, ami figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart takar. Neurológiai eredetű, vagy veleszületett, vagy a fejlődés során kialakult rendellenesség, melynek vezető tünete a figyelemzavar, kísérő tünetei a hiperaktivitás, feledékenység és a gyenge impulzuskontroll (szétszórtság, nyüzsgés, figyelmetlenség). Lehet részképesség-zavar, de akad olyan súlyossági fok, hogy sajátos nevelési igényhez vezet.

'Our son spent over £1,000 online on his Xbox' - how to avoid an unexpected bill

Miután a Microsoft Store-on keresztül vették meg a játékokat a gyermeknek, a bankkártya adatai a rendszerben maradtak. Bár tudják a felelősségüket, és azt kívánták a szülők, hogy miért nem tették meg a megfelelő biztonsági intézkedéseket, úgy érzik az Xbox-nak rendelkeznie kellene automatikusan ilyen védelemmel, ha pénzköltésről van szó, amit ki és be lehetne kapcsolni.

Az Xbox-on egyébként egy különleges passkeyt be lehet állítani, amely nélkül nem végezhető el egyetlen tranzakció sem. Ezt követően írtak a Microsoftnak az esetről és azt is bizonyították, hogy a gyermeküket ADHD-val diagnosztizálták, a cég végül a teljes összeget megtérítette a családnak. Továbbá ennyit mondtak az ügyről:

"Noha nem kommentálunk minden konkrét ügyet, megerősíthetjük, hogy felülvizsgálunk minden jelentést, és azokban az esetekben, amikor a vizsgálat után kiderül, hogy egy kiskorú szülői engedély nélkül, dönthetünk az egyszeri visszatérítés mellett."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!