Durván visszaestek a TFT nézőszámai Twitchen!

Durván visszaestek a TFT nézőszámai Twitchen!

A számok nem hazudnak. Jelentős mélyrepülésbe kezdett a TFT Twitchen.

2019. június 26-án érkezett meg a LoL kliensébe a Teamfight Tactics, ami az 5v5 és az ARAM mellett a harmadik állandó játékmódja jelenleg a Riot játékának. A kezdeti hype minden várakozást felülmúlt. Lehaltak a PBE szerverek, Twitchen őrületes nézőszámokat produkáltak a TFT streamek és minden népszerű videós csak ezzel a játékmóddal játszott napokon, sőt heteken keresztül. Többen úgy döntöttek, hogy a jövőben csak ez lesz az a játék, ami köré felépítik a közvetítéseket, elég csak Hafura, vagy DisguisedToastra gondolni. Az elmúlt harminc napban azonban történt valami és a TFT kikerült a legnézettebb játékok közül a Twitch oldalán.

Az elmúlt 30 napban 59,2 %-kal esett vissza a TFT átlagos nézőszáma. A legrosszabb adatokat augusztus 31-én érte el a játékmód, ekkor 9546-an nézték mindössze a streameket. Augusztus 11-én peakelt a TFT, 69227 néző volt egy időben a képernyők előtt. Rájöttek a viewerek is, hogy csak akkor érdemes nézni a LoL-os auto-battlert, ha valami új patch érkezik, ami jelentősen felforgatja a metát. Pantheon érkezése, az átdolgozott Noble bónusz, vagy a Rengar abuse meta mind olyan dolgok, amik lekötik a streamereket és a nézőiket egyaránt.

A második ábrán a TFT csatornák számának változásait követhetjük figyelemmel. 48,4 %-kal csökkent a közvetítők száma, már csak 648 streamen követhetjük figyelemmel a videósok meccseit.

Összességében 59,2 %-al kevesebb órányi TFT tartalmat nézünk, mint 30 nappal ezelőtt, ami intő jel lehet a Riotnak is. Hiába foglalkoznak kizárólag ezzel a játékmóddal és hanyagolják el cserében a Nexus Blitzet, a Hexakillt és a többi váltakozó játékmódot, ha a számok folyamatosan csökkennek. Rengeteg potenciál van még a TFT-ben, elég csak arra gondolni, hogy hány karakter van a LoL-ban, akit könnyedén bepakolhatnak majd a TFT-be, vagy a tucatnyi tárgyra, amik tovább színesíthetik a meccseket. Egyelőre a Riot még nem közölte a játékosszámban bekövetkezett változásokat, valószínűleg a kliensen belül is egyre kevesebben szeretnének "taktikusan csapatharcolni".

Az első nagy hullám eddig tartott, vagy van még utánpótlás, ami hamarosan ismét felkorbácsolhatja a TFT tengerét?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!