Az UEFA és a Konami virtuális Európa-bajnokságot indít!

Az UEFA és a Konami virtuális Európa-bajnokságot indít!

Az elmúlt időszakban a FIFA20 elveszített pár licencet a Konamival szemben, de talán a legnagyobb érvágás a most bejelentett esemény, ugyanis a PES2020 révén az ázsiai cég megszerezte exkluzívan a Euro2020 jogait.

A Konami igyekszik felvenni a kesztyűt a licencekért folytatott már-már háborúban az EA Sportssal és idén egészen jól állnak ezen a téren. Kezdődött azzal, hogy több nagy csapattal szerződést írtak alá, és egy-kettővel közülük exkluzív megegyezés született (pl.: Juventus). Azzal folytatták, hogy beszerezték a Seria A és az argentin labdarúgó bajnokság jogait. Ezt követően bejelentették a saját, nem kevés pénzzel - 2 millió eurós - megtoldott e-sport bajnokságukat, az eFootball ligát.

Most ráadásként az UEFA-val is sikerült újból megállapodniuk, de nem a Bajnokok Ligája és az Európa Liga miatt, hanem a Európa-bajnokság kapcsán jutottak dűlőre. Elindul ugyanis a PES2020-ban az eEuro 2020 versenysorozat, amelyben mind az 55 UEFA tagország képviseltette magát, így a mezőnyben Magyarország is ott lesz.


A játékhoz ingyenesen letölthető DLC-ként érkezik jövőre a EURO2020, melyben 50 nemzet válogatottja kap helyet

Egyelőre annyit lehet tudni a virtuális Eb-ről, hogy a döntőt 2020 július 9-10-én tartják Londonban, a valódi finálé előtt két nappal. A menetrend hasonló lesz a már eddig látottakhoz, a nemzeteknek november és december között kell kijelölniük a válogatott játékosaikat, kivéve ha már létezett az adott országban ilyen. Ezt követően indul a kvalifikációs szakasz, ahol a résztvevőket csoportokra osztják - egyelőre nincs infó hány fősek lesznek -, ahol oda-visszavágós mérkőzések alapján dől el ki nyer meg egy párharcot és egy nemzet játszik minden ellenfelével. A csoportgyőztesek és a 6 legjobb második jut be a londoni döntőbe.

A eEURO 2020 győztesei jegyet kapnak a EURO2020 döntőjére a pénznyeremény mellett.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!