Bekerülhetne a VAR a FIFA20-ba?

Bekerülhetne a VAR a FIFA20-ba?

Egy igen érdekes kérdés ütötte fel a fejét, és ha az EA naprakész akar lenni a labdarúgás szabályait illetően ezt a technológiát sem szabadna kihagyniuk.

Gyorsan érdemes leszögezni, hogy les helyzeteknél a játékban már működik a lassított visszajátszás, sőt egy vonallal érzékelteti a program, hogy a védők előtt vagy mögött tartózkodott-e a támadó. Ez viszont még nem minősül valódi videóbírónak.

Az elmúlt években a valódi labdarúgásban egyre nagyobb szerepet kapott a FIFA és UEFA által bevezetett új, játékvezetőket segítő rendszere, a VAR. A kétes esetben a bírónak van lehetősége visszanéznie videón az esetet és döntését ez alapján hozhatja meg, illetve ennek hatására meg is változtathatja azt.

Furcsa lenne látni a játékban, már csak azért is mert ilyenkor sem lenne beleszólásunk a történésekbe, és tulajdonképpen akár időhúzásnak is felfogható a dolog. Mialatt mi azt nézzük, hogy a játékvezető megtekinti a visszajátszást, addig is kiesünk a ritmusból. A legtöbben úgyis igyekeznek minél hamarabb elnyomni az átvezető animációkat. Ráadásul még ha be is kerülne a játékba ez a vívmány, akkor is előfordulhatna téves ítélet.

Ettől függetlenül mivel a szoftver igyekszik a lehető legpontosabban megjeleníteni a labdarúgást a szemünk előtt, ezért előbb utóbb nem hagyható ki a VAR sem. Talán ennek bevezetésével többször lenne helyes ítélet és kevésbé lenne idegesítő a játékvezetés a FIFA-ban, és valljuk be ez az egyik leggyengébb pontja a játéknak, így ráférne némi erősítés.

Ti hogyan vélekedtek a videóbíró ötletéről?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!