5.56-os AR-ek a célkeresztben, melyik a legjobb a PUBG harcmezőin?

5.56-os AR-ek a célkeresztben, melyik a legjobb a PUBG harcmezőin?

Egy videóban összehasonlították az 5.56-os AR fegyvereket és ez alapján felállítottak egy ranglistát.

Liquid Blitz nemrég egy príma elemző videóban vesézte ki az 5.56-os fegyvereket azok statja, szórása és kiegészítői szerint.

Nehéz eldönteni, hogy mely fegyverek a legjobbak, bár ez inkább személyes preferencia. Van aki a 7.62-re és van aki az 5.56-ra esküszik. Most az 5.56-os tölténnyel működő AR fegyvereket vettük célkeresztbe és ezek kerülnek összehasonlításra. A fegyverek az M416, Scar-L, QBZ, G36C és az AUG.

Íme egy összefoglaló kép, amiben láthatjátok a részletes statisztikáját a stukiknak. A képen látható; a sebzés, a tüzelési sebesség, a DPS, a lövedék sebessége, a tár nagysága illetve a betárazás sebessége kiegészítőkkel és anélkül.

Ami közös a felsorolt AR-ekben, az a tárjuk kapacitása. Mindegyik 30-as tárral rendelkezik és bővítést követően ez a szám 40-re nő.

Mindegyik 41 sebzéssel rendelkezik, viszont ami számottevő különbség és ezáltal a DPS is eltérő, az a tüzelési sebesség. Az M416, a G36C és az AUG ugyanakkora, 700-as értékkel rendelkeznek. Ezt követi a QBZ 650-nel és a Scar-L 625-tel. Az első 3 fegyver a magasabb értéke miatt 478-as DPS-sel rendelkezik, míg a QBZ 444, a Scarl-L pedig 427 DPS-sel bír.

Ami a lövedék sebességét illeti, nem meglepő, hogy ebben is az AUG vezet 940-nel, majd az M416 követi 880-nal és az összes többi 870-nel.

Végül, de nem utolsó sorban az újratöltési idejük. Itt láthatjuk a fegyverek alap tárazási idejét illetve ugyanezt kiegészítővel. Az M416 és Scar-L viszi a pálmát a kicsivel több mint 2 másodperces idejével, míg a többi fegyver 3,6 és 3,8 másodperc között van, ami igencsak nagy különbség. Az M416 és Scar-L kiegészítővel 1,9 másodperc alatt tölthető újra, illetve a többi AR 3 másodperc alatt, még kiegészítővel is.

Nézzük a fegyverek szórását. A videóban is láthatjuk, de az alábbi képen is, hogy az AUG messzemenően a legstabilabb mind közül, ráadásul kiegészítők nélkül. A többi 4 fegyver pedig igencsak hasonló vertikális szórással bír, illetve a horizontális között sincs szignifikáns eltérés. Talán ez a kiemelkedő statisztika is az AUG mellett szól, illetve rávilágít arra, hogy miért is droppos fegyver.

Jöjjenek a attachmentek, azaz a kiegészítők. Mind az 5 fegyver felszerelhető messzelátóval, a Red Dottól kezdve a 6x-ig. Ugyanakkor mindegyikre felhelyezhető kiegészítő a fegyver csővére, markolatra és tárába. Az egyetlen különbség az M416 esetében van, amire stock is felszerelhető, ezzel rengeteg statot nyerve.

Ami a fegyver csővére illeszthető tartozékokat illeti, minden esetben a compensator a legjobb választás, mivel csökkenti a fegyver szórását.

A markolattal kapcsolatban rengeteg tévhit él, valamint az emberek nagy többsége nem tudja melyik, mire is is való. A DMR-ekre jellemző lövéshez, amikor csak egyet-egyet kattintunk a Light Grip a megfelelő választás közepes és messzi távra. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy az első lövés visszarúgását megszünteti. Ezt szorosan követi a Vertical Grip.

A legjobb választás ami full automata sorozat leadására célszerű, az az Angled Grip. Ennek egyszerű oka van, mégpedig, hogy a vertikális szórást kezelhetjük az egér mozgatásával, azaz ellentétes mozdulattal, míg a horizontálist, ami kiszámíthatatlan nem, ezért az Angled Grip által biztosított 15%-os bónusz erre tökéletes.

Általában az AR fegyvereket full automata módban használják, ezért is bölcs döntés az említett markolatot használni. Természetesen ezeket közeli és közepes távolságokra használják.

Lássuk milyen szórást eredményeznek a tartozékok.

Egy szó, mint száz...

A felsorolt statok és kiegészítők alapján messzemenően az AUG vezeti a sort az 5.56-os AR-ek között. A Scar-L majdnem olyan kezelhetőséggel rendelkezik mint az AUG, de az alacsony tüzelési sebességének köszönhetően a DPS-e a legkisebb az öt felsorolt fegyver közül. Az M416 és a G36C szintén hasonló statokkal bír, bár az M416 kiemelkedik a gyors újratöltési sebességével és a felszerelhető stock is mellette szól.

A halandók számára, akik nem jutnak air drop közelébe annak mindenképpen az M416-ot ajánljuk, de amennyiben lehetőségetek nyílik egy AUG-ra, ne habozzatok.

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!