A rúnákra is ráférne a finomhangolás még a világbajnokság előtt

A rúnákra is ráférne a finomhangolás még a világbajnokság előtt

League of Legends - Pár rúna a játékban túl erős, míg vannak alig használtak is. Ezt a kellemetlenséget egy ideje a Riot Games a szőnyeg alá söpri.

Itt van az ősz, itt van újra! Az év ezen szakaszában már lassan minden a világbajnokságról szól. A Riot is keményen dolgozik, hogy a vb frissítés metája minél változatosabb, valamint kiegyensúlyozottabb legyen. Csomó hőst finomhangolnak, de a rúnák kicsit feledésbe merültek, pedig ők is igénylik az effajta szeretet. Most következzen egy rövid, szubjektív lista, hogy szerintük melyekkel kellene a Riotnak még az év fő e-sport eseménye előtt foglalkoznia.

Jövendőpiac (Future's Market)

Az egyik legkreatívabb újdonság, mely a nagy rendszerváltás során bekerült a játékba, mégis ramaty állapotban van. Mostanában legfeljebb Ezrealra hozni, de még az ő esetében is jobb választás a sütik például. A legnagyobb baj vele, hogy a késői szakaszban már gyakorlatilag semmit nem ad a karakternek, míg a koraiban meg túl kicsi a ráhatása a játékra más lehetőségekhez képest. Ilyen típusú rúnával nehéz mit kezdeni, mivel nagyon vékony a határ a haszontalan, illetve a túlságosan erős között, de reméljük a Riot nem hagyja porosodni sokáig ez a megoldandó problémát.

Hódító (Conqueror)

Megint a témánál vagyunk. Az idei rangsorolt szezon nagy része nem szólt másról, mint eme szörnyeteg uralkodásáról. Ezzel a melléfogással az alkotók sajnálatos módon a mai napig nem tudtak mit kezdeni. Aatroxot, továbbá Akalit is többször átalakították vagy széjjel gyengítették, ennek ellenére ezzel a rúnával máig kötelező tiltások vagy választások a legfelsőbb szinten. Érdemes lenne kicsit gyengíteni, hogy a felső ösvényen a tankoknak is legyen létjogosultságuk.

Megközelítő sebesség (Approach Velocity)

Ha a Jövendőpiac miatt panaszkodtam, hogy ritkán látni, akkor erre már nehéz mit írni. Tetszhalott állapotban várja, hogy az Idézők szurdokának ura, az Óperencián túl is neves Riot herceg megküzdjön érte és felébressze mély álmából. Abszolút lenne benne fantázia, csak egy kis erősítés kellene neki, mondjuk a 15%-os mozgás bónuszt felvigyék 20%-ra. Ettől ha vb-n nem is, de SoloQ-ban biztos megugrana a használta, pl. a Nasus játékosok körében. A másik megoldás talán az lenne, ha átkerülne a Boszorkányság rúnaágra, ugyanis az azokat preferálókkal jobb az összhangja, mint a mostani opcióival. Ilyen horderejű változtatás viszont maximum csak a szezonváltás során valósulhat meg.

Természetesen lehetne folytatni a listát, de elsősorban ezek azok a rúnák, melyek szerintük túl gyakoriak vagy pont hogy láthatatlanok. Reméljük a kezd valamit a helyzettel, akár már az idei Worlds előtt.

Szerintetek mely rúna szorul módosításra?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Borítókép: League of Legends Wiki - Fandom

Kövess Minket!