Két meccses előnnyel sem sikerült kijutnia a TSM-nek a VB-re

Két meccses előnnyel sem sikerült kijutnia a TSM-nek a VB-re

A CG reverse sweepelt a TSM ellen, így azok zsinórban másodjára sem mehetnek a vb-re.

A Clutch Gaming begyűjtötte a harmadik seedet a TSM elől, ezzel helyet biztosítva maguknak a világbajnokságon. Emiatt viszont a TSM immáron zsinórban második alkalommal sem jut ki a vb-re.

A tavalyi évet megelőzően a TSM minden évben kijutott a vb-re, mióta az LCS-be csatlakozott még az első szezonban. A veteránok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a 2019 évben végre ismételten ott lehessenek a porondon. Talán a Spring Split második helyezés volt az a pillanat amikor rájöttek, hogy mégsem állnak olyan stabil lábakon és elgondolkodtak az akkori helyzetükön. A Summer Split felénél érezhettük, hogy nincs minden rendben velük és mintha kezdenének meginogni a srácok.

A kilencedik héten történt egy csere a csapaton belül. Az eddigi dzsungelest, Matthew „Akaadian” Higginbotham-et lecserélték az ifjú Mingyi „Spica” Lu-ra. Itt tisztán látszott a csapat kétségbeesettsége. Sajnos a csere nem segített sokat, hiszen lehet, hogy jobb felállásnak látszott a csapat „Spica”-val, de a Clutch ellen így is vesztettek. Habár a TSM 2-0-ra vezetett a Clutch ellen, ez korántsem ment olyan zökkenőmentesen. A TSM korai előnyét az agresszív, korai játékra fektetett hangsúllyal szerezte meg, ahol a középső és felső ösvényen kivitelezett rajtaütéseknek köszönhetően jutottak előnyhöz.

Ennek ellenére a Clutch képes volt kimászni a gödörből és higgadtan felépíteni a győzelemhez vezető utat. A harmadik meccsre a Clutch megtalálta azt a játékot, amit követnie kell és ezzel a TSM nem tudott lépést tartani. Damonte ikonikus Qiyana választása hatékonynak bizonyult, hisz egyenként levadászta az ellenfél játékosait. Válaszul a TSM igyekezett a középső ösvényre helyezni a hangsúlyt, de sajnos csak sikertelen rajtaütéseket tudtak magukénak.

Annak ellenére, hogy a Clutch nem rendelkezett korai előnnyel, könnyedén felhalmoztak 10.000 arany előnyt. Ezt fenntartva és minden objektívet elhozva a pályán, a 28. percnél megölték Baront, majd befejezték a meccset. Itt kezdődött a reverse sweep, innentől mintha összetört volna valami a TSM-ben és a Clutch megragadott minden alkalmat, hogy sorra zsebelje be a győzelmeket, végül pedig a vb-ért járó seedet is.

A Clutch-nak a TSM-hez képest sokkal döcögősebben indult a szezon, nem pont úgy, ahogy azt szerették volna. Kilencedikként végeztek és végig lenézték őket, azaz alulértékelt csapat voltak. Mindenesetre, a győzelmük kifizetődött és ott lesznek a világbajnokságon.

Mit gondoltok, megérdemelte a CG a világbajnokságra való kijutást? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 
 

(Kép forrása: Dot Esports)

Kövess Minket!